Odzivi na Trumpov odstop od pariškega dogovora: To je žalosten dan za svet

M.R.
02.06.2017 09:34
Na sinočnjo napoved, da ZDA odstopajo od pariškega podnegnega sporazuma, se usuva plaz kritik iz celega sveta. Predstavnik generalnega sekretarja ZN Antonia Guterresa je pravi, da to predstavlja veliko razočaranje, Evropska unija pa sporoča, da gre za žalosten dan za ves svet.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Barack Obama
Donalda Trumpa
Bill Peduto
Hillary Clinton
Miguel Arias Canete
"To je žalosten dan za mednarodno skupnost, saj je ključni partner obrnil hrbet boju proti podnebnim spremembam. Evropska unija obžaluje enostransko odločitev Trumpove administracije"

​Macron: Novih pogajanj ne bo

"Nocoj vam sporočam: Ne bomo se več pogovarjali o manj ambicioznem načrtu. O tem ni govora. Tu ni načrta B, saj tudi planet B ne obstaja,"
Emmanuel Macron
Anne Hidalgo
Theresa May
"predstavlja globalne okvirje za zaščito prosperitete in varnosti za bodoče generacije, hkrati pa zagotavlja dostopno ceno energije in varnost za vse državljane in poslovneže."

​Okoljevarstveniki: Gre za neizogibno dolžnost

Elon Musk
"Podnebne spremembe so realnost. Odstop od pariškega sporazuma ni dober za ZDA in tudi ne za svet,"
"Z umikom iz Pariškega sporazuma so bodo ZDA preobrazile iz globalne voditeljice na področju podnebnih sprememb v enočlansko združbo zagovornikov ploščate Zemlje. Gre za nemoralno odločitev, ki jo bo Trump obžaloval. Pri globalnih podnebnih ukrepih ne gre za pravno ali politično razpravo – gre za neizogibno dolžnost, da zaščitimo ljudi in planet,"
Jennifer Morgan
Nina Štros
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta