Odločen korak za skupni razvoj Haloz

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
22.08.2018 16:28

Interesno združenje haloških občin za turizem naj bi večina svetov z odlokom podprla jeseni, spletna stran Visit-Haloze.si že deluje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Daleč najpomembneje je, da bo združenje za turistično promocijo Haloz resnično delovalo na dolgi rok.
Rene Gomolj

Po nekaj letih poskusov, da bi se resneje povezale v prid skupnega razvoja, so haloške občine Zavrč, Cirkulane,Videm, Podlehnik, Žetale in Majšperk, z njimi simpatizirata tudi občini Makole in Rogatec, zdaj naredile odločen korak. Predvsem pri povezovanju za turistično promocijo in ponudbo.Te dni je zaživela enotna spletna stran Visit-Haloze, še prej facebook stran Haloze, dežela tisočerih gričev. Oboje je prvi vidnejši rezultat nastajajočega Interesnega združenje haloških občin (IZHA). Vanj se je večina haloških občin že odločila povezati in tudi že sofinancirati spletno stran. Dokončno bo zveza ustanovljena, ko bodo občinskih sveti sprejeli odlok o njeni ustanovitvi ter načinu delovanja.

Daleč najpomembneje je, da bo združenje za turistično promocijo Haloz resnično delovalo na dolgi rok.
Rene Gomolj

Pravih produktov še ni

Najbolj je županjo za ukrepanje navdihnilo povezovanje šestih haloških gostincev v projektu Kulinarične Haloze: "To je pravi način. Vedno so se rojevale določene povezovalne zamisli, a ta resnično dobro deluje. Zdaj kaže sistematično zgraditi ponudbo, promocijo in navdušiti čim več ljudi ter jih tudi vključiti. Zdaj je čas, da občine združimo denar in bo tako lahko nekdo ves čas skrbel, da bo ponudba aktualna."

Štatemberg - Motokros - novinarska konferenca pred odhodom na ekipno tekmo v Veliko Britanijo - Tim Gajser -
Sašo Bizjak

Odgovornost občin

Videmski župan Friderik Bračič je prepričan, da je trenutek, ko zaganjajo spletno stran in se pričenjajo kulinarični Haloški večeri, velik: "Še večji je, da smo se občine povezale in zavezale za sofinanciranje te vzpostavitve. A daleč najpomembnejše je, da bo združenje resnično delovalo na dolgi rok. Občine morajo izpolniti svojo vlogo pri razvoju, kar je trenutno najbolj aktualno prav v turizmu. Začetni koraki v tej panogi, ki je v v svetu v stalnem vzponu, so zahtevni in terjajo strokoven pristop, saj so merila turistov zelo visoka. Naš največji adut je neokrnjena narava. Morda nam manjka še kaka sodobnejša cesta in predvsem več poguma za odprtje turističnih kmetij." Franc Majcen, župan občine Makole, ki so se pridružile IZHA, dodaja: "Čeprav sodimo pod bistriški Las, se čutimo tudi del Haloz. Naša skupna težava je, da je zahod Slovenije veliko bolje turistično promoviran, tod pa smo pri tem bolj odvisni sami od sebe oziroma od tega, kar smo pripravljeni narediti. Novo spletno stran ocenjujem kot dobro in se ne bojim, da bi se IZHA lahko izjalovila. Tokrat gre za resno možnost, da haloški potencial še neobrušenega bisera spremenimo v resno ponudbo. Prepričan sem, da je ​prihodnost na naši strani."

Sodobni pristop

Snovalec spletne strani je strokovnjak za računalništvo Robi Železnik. "Čez poletje smo se usmerili v oblikovanje bodoče strani IZHA in nadgradili slogan Haloze, dežela tisočerih gričev. Ustvarili smo stran z domenama vizit-haloze.si in vizit-haloze.eu," pove Železnik. Napove, da bodo stran še dograjevali in bo kmalu prevedena v angleščino in nemščino.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta