Ne pozabite na manire! Zoprne reči, ki jih počnejo naporni hotelski gosti, in kako ne biti v tej neugledni družbi

D.Ži
16.05.2023 08:39

Če potujete v državo, kjer je napitnina običajna, poskrbite, da imate pri roki gotovino, preden pridete v hotel. Napitnina je znak hvaležnosti za dobro opravljeno storitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Če se kdaj razkrije človekov pravi značaj, je to med potovanjem. Raziskovanje novega kraja, čeprav je zabavno in razburljivo, lahko tudi spodbudi slabo vedenje. Ne glede na to, kako utrujeni ali sproščeni ste, ni izgovora, da bi pozabili na manire in prijaznost.

To pravilo velja za vaše celotno potovanje, od obnašanja na letališču do bivanja v hotelu. Kot hotelski gost prihajate v stik s tistimi, ki se trudijo, da bi bilo vaše bivanje čim bolj udobno in sproščeno – hotelskim osebjem. In medtem ko večina ljudi razume pomen lepega vedenja v tem okolju, nekateri ne. Ne bodite med njimi.

Nestrpen gost

Morda je najenostavnejše pravilo, ki ga je treba upoštevati: bodite potrpežljivi z osebjem na recepciji. Morda se vam mudi, a živčnost vam ne bo pomagala priti nikamor ali narediti kar koli hitreje. Včasih ljudje mislijo, da ima osebje čarobno paličico, vendar morate vedeti, da prijaznejši in vljudnejši kot ste do osebja, bolj vam bo osebje pripravljeno pomagati, piše hrvaški portal PunKufer.

Profimedia

Nehvaležen gost

Če potujete v državo, kjer je napitnina običajna, poskrbite, da imate pri roki gotovino, preden pridete v hotel. Dajanje napitnine izkazuje hvaležnost za odlično storitev. Dlje ko ostanete, višjo napitnino bi morali dati, in dajanje ene same, "skupne" napitnine ob koncu vašega bivanja je popolnoma v redu.

Neurejen gost

Če svojo sobo po odjavi pustite v groznem stanju, je to "učinkovit" način, kako razjeziti tiste, ki delajo v hotelu. Pred odhodom vsaj malo počistite. Če ste naročili sobno postrežbo, se izogibajte puščanju pladnja na hodniku (razen če so vam v hotelu naročili drugače), prav tako ni nujno pustiti brisač razmetanih po kopalnici.

Profimedia

Neprimerno oblečen gost

Obstajata čas in kraj za haljo ali kopalke. Na dopustu ste, a hotelske avle ni na tem seznamu. Sprehod po skupnih prostorih, kot sta elegantna hotelska avla ali restavracija, zahteva spodobno obleko. Če veste, da se boste kopali ali preživljali čas v velnesu, vzemite s seboj nekaj za obleči, piše PunKufer.

Gostujoči tat

Če ne želite biti nesramen hotelski gost, ne vzemite tistega, kar ni vaše. Kraja halj, brisač ali solnice in popra iz restavracije je vedenje, ki nikakor ni v redu. Nečesa ne bi ukradli, če bi bili doma pri prijatelju ali družinskem članu, zato tega ne počnite niti v hotelu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta