Mojca Blažej Cirej: Nisem vedela, kako počasi izgorevam

Gorazd Dominko
29.05.2018 06:15
Kje je sedaj Mojca Blažej Cirej?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obrazi
“Imela sem in še vedno imam zanimivo življenje. Trenutkov sreče se hočem zavedati. Včasih, ko zvečer v postelji vzamem knjigo v roke, postanem in pomislim, kako srečen človek sem. Drži, malo se upočasnjujem, kar pomeni, da več hodim na fitnes, na razne masaže in na telovadbo, družim se z živalmi, se potepam po trgovinah,”
Mojca Blažej Cirej
“Delo na Radiu Študent me je navduševalo. Tam sem spoznala kup zanimivih ljudi, s katerimi se še danes videvam in z nekaterimi tudi delam na RTV (Ivan Lotrič, Miha Lampreht, Aida Kurtović, Alja Bulič; op. p.), a kaj, ko sem bila za študente premalo ostra, odrezava, tako da so včasih kar zavili z očmi in zamahnili, češ, pojdi raje na RTV.”

Ljubezen, ki traja

“Sčasoma sem lahko od svojega dela preživela mesec, prej pa si s honorarjem še sobice v naselju nisem mogla plačati.”
“Ja, pri Tedniku sem res uživala. Ko mi je Darko Marin ponudil, naj začnem delati prispevke – in bil je hudo kritičen, prav pasji šef – sem bila ponosna, še posebej pozneje, ko je bil odziv gledalcev dober. V tedanji ekipi smo se odlično razumeli: skupaj smo delali, ustvarjali in žurali, velikokrat provokativni prispevki pa so bili pravi adrenalinski spusti. Ves ta čas pa sem redno hodila v službo kot radijska napovedovalka, voditeljica nočnega programa in pozneje kot lektorica. Doma sem imela dve punčki, hišo in živali … Nisem vedela, kako počasi izgorevam. Po desetih, petnajstih letih se je ekipa Tednika spremenila in prepoved avtorskih pogodb je moje delo na televiziji zamrznila. Namesto stiske pa sem začutila olajšanje. Rekla sem si, leta se nabirajo, punca, začni bolj paziti nase!”

Spogled z modnimi brvmi

“To je bilo bolj kratkega daha. Pred fakulteto me je ustavil fant in me povabil na poskusno snemanje za katalog safari oblek Novoteksa. Takrat sem se prvič peljala z letalom, snemali smo v Tuniziji. Tone Stojko, ki me je tudi ‘odkril’, je naredil nekaj nepozabnih fotografij, a kakšna hudo nadarjena manekenka ravno nisem bila, po moje sem bila preveč lesena.”

Mojca danes

“Lektorstvo mi je pri srcu. To je moja izbira. Odločila sem se, da bom počela samo še stvari, ki me veselijo. Branje kot služba, nočni pogovori in sem ter tja kak članek za revijo. To je to!”
Članek je bil objavljen v aprilski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta