Menih naj bi dalj časa spolno zlorabljal več otrok

M.R.
03.04.2018 11:34

Splitski menih je bil suspendiran zaradi suma, da je spolno zlorabil mladoletnike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladoletne osebe naj bi zlorabljal menih samostana na Splitski rivi.
Profimedia

O tem poroča hrvaški spletni portal Index.hr, ki dodaja, da je splitsko-makarska nadškofija potrdila, da je nadškof Marin Barišić suspendiral enega klerika s tega območja, ker obstaja sum, da je storil kaznivo dejanje. Sicer pa nadškofija ne poroča, za kakšno kaznivo dejanje bi lahko šlo. 
Index dodaja, da naj bi šlo za meniha iz samostana Sv. Frana, ki se nahaja na zahodnem delu splitske rive. Obstajal naj bi sum, da je več let spolno zlorabljal več mladoletnih otrok. Vodja samostana Žarko Relota ni želel komentirati dogodka, naj bi pa ravno on ta dogodek prijavil cerkvenim oblastem, ne pa tudi policiji, pa čeprav hkrati opravlja tudi dolžnosti policijskega vikarja. 
Index je nadškofijo spraševal tudi, če je bil primer prijavljen policiji in, če ni bil, zakaj ni bil. Odgovora novinar hrvaškega portala ni dobil. Prav tako nadškofija ni govorila, koliko otrok naj bi bilo zlorabljenih. Je pa nadškofija v javnem sporočilu zapisala, da bo najprej primer preučila sama, nato pa, če bo to potrebno, o tem obvestila tudi policijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta