Legendarni rocker pred obiskom Ljubljane: Imamo še veliko načrtov, saj smo še vedno živi in poskočni!

Damijana Žišt Damijana Žišt
27.11.2019 12:20

Kar petdeset let glasbene kariere je za priljubljeno britansko skupino Slade, ki bo v sklopu svoje turneje konec novembra koncertirala v ljubljanski Hali Tivoli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sergey Nikiforov

Legendarna britanska rock skupina Slade, ki velja za eno najpopularnejših glam rock zasedb na svetu in je s svojo glasbo pomembno vplivala na številne glasbene velikane, med drugim na Guns N' Roses, Nirvano, Sex Pistols, The Clash, Kiss in Def Leppard, v sklopu svetovne turneje ob 50. obletnici obstoja skupine prihaja v Ljubljano. Slovenskemu občinstvu bodo predstavili vse svoje največje uspešnice, eno najbolj predvajanih božičnih skladb Merry Xmas Everybody, My Oh My, Run Run Away, Cum On Feel The Noize, Far Far Away, Mama Weer All Crazee Now, Cuz I Luv U, Get Down And Get With It in številne druge, s katerimi bodo popeljali občinstvo v zlato dobo glam rocka 70 in 80 let prejšnjega stoletja.
Skupina je prodala več kot 50 milijonov plošč, njihove uspešnice so kar 23-krat zasedle lestvico TOP 20, od tega se je kar šest njihovih uspešnic zavihtelo na prvo mesto. Med leti 1970 - 1973 so bili najpopularnejša britanska skupina in so prodali celo več plošč kot Beatli. Skladba Merry Xmas Everybody je v Angliji in drugod še danes najbolj predvajana božična uspešnica vseh časov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta