Koga so zaposlile poslanske skupine in koliko so nakazale strankam

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
06.08.2018 11:49

Poslanske skupine novega sklica državnega zbora so začele z delom, kar pomeni, da so začele črpati tudi državna sredstva, ki jim pripadajo za operativnost in dodatno strokovno pomoč. Tradicionalno z najštevilčnejšim strokovnim kadrom upravlja poslanska skupina SDS, ki je tudi največja, v DeSUS in SAB pa so del sredstev že preusmerili na strankarska računa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

V poslanski skupini SDS – njen sekretar je generalni sekretar obeh Janševih vlad Božo Predalič - je trenutno zaposlenih 23 oseb. Na seznamu ostaja Nika Dolinar Divjak, vodja Janševega kabineta v njegovi drugi vladi, pa Anamarija Mežan, hčerka generalnega sekretarja SDS Janeza Mežana, Pojbičeva hčerka Klavdija Operčkal … Pred leti je kar nekaj prahu dvignila državnozborska zaposlitev Predaličevega sina Gašprja, a ga tokrat na seznamu zaposlenih ne najdemo več. Neuradno naj bi dobil novo-staro zadolžitev in skrbi za prevoze predsednika SDS Janeza Janše. Kot smo že pred leti poročali mediji, naj bi Gašpr Predalič že v času prve Janševe vlade kot šofer skrbel za prevoze politikov oziroma za vozni park, odgovoren pa je bil tudi za zbiranje prijav za letni tabor stranke v dolini Soče.

Nataša Trček
Robert Balen
Tit Košir
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta