Kako začiniti vašo naslednjo žar zabavo

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
29.05.2024 15:43

Vsak s svojo izbiro pokaže, kdo je in kaj jé. Različni življenjski slogi in prehranske preference skrbijo za raznolikost v navadah in prehrani med nami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubitelji mesnih klasik bi se strinjali, da nič ne preseže vonja sveže pečenih čevapčičev in pleskavic.
Spar Slovenija

Nekateri se odločajo za vegetarijansko ali vegansko prehrano, drugi sledijo fleksitarijanski filozofiji, tretji pa namesto mesa izbirajo le ribe in morske sadeže.

Piknik zabave in druženja na domačem vrtu so ob sončnih vikendih redno na sporedu, na sporedu pa so tudi različni žar okusi in svobodna izbira vsakega gosta.

Med številnimi gurmani velja prepričanje, da tradicionalna žar pojedina potrebuje le sočne čevapčiče, klobasice ali pleskavice, resnica pa je, da je za zadovoljstvo vseh gostov na meni treba vključiti tudi nekaj več kot samo klasiko.

Mesni meni za ljubitelje klasik

Goreči ljubitelji mesnih klasik bi se strinjali, da nič ne premaga vonja pečenih čevapčičev na žaru z žlico ajvarja ali kajmaka in svežo lepinjo ob strani. Vonj po sveže pečenih mesnih dobrotah bo privabil še sosede v vaši ulici. Pripravite si jih lahko iz mešanice mlete govedine in svinjine, ki jo najdete v SPARovi mesnici, lahko pa privarčujete s časom in jih kupite že pripravljene.

Sočni čevapčiči so pri navijačih klasičnega žara skoraj nepogrešljivi, kljub temu pa se včasih pojavi želja po drugačni mesni izbiri in drugih vrsta mesa, kot so pleskavice, klobasice ali piščančja nabodala.

Pleskavice so poleg čevapčičev priljubljena izbira mesnih gurmanov, ki jih skupaj z rezino sira, paradižnikom, solato in domačo ali kupljeno BBQ omako lahko sestavite v okusen burger.

V SPARu lahko izbirate med različnimi kosi svežega mesa – od rumpsteaka pa vse do ribeye steaka. Povabljene goste morate povprašati le po želeni stopnji pečenosti in izbranih dodatkov, ki bodo lepo dopolnili sočnost kakovostnega kosa mesa.

V SPARovih trgovinah si lahko izberete morske sestavine, ki vam bodo vonj morja prinesle na domači vrt.
Spar Slovenija

Vonj po morju kar doma

Slovenci imamo radi morje, zato ima marsikdo izmed nas rad, da tudi na domačem vrtu kdaj zadiši po morskih okusih. V SPARovih trgovinah izberite morske sestavine, ki vam bodo na krožniku že predčasno pričarale poletno vzdušje.

Če pa ste ljubitelji severa, pripravite file svežega lososa, ki ga začinite z limono in svežimi zelišči ter spečete na vročem žaru, kjer vas bo že v nekaj minutah pozdravila njegova hrustljava zunanjost in mehka notranjost.

Tudi za vse elegantne goste se nekaj najde. Škampi na žaru z limono in česnom lahko na piknik zabavo prinesejo vzdušje prefinjene restavracije nekje ob morju. Odpravite se v SPARovo ribarnico po sveže ribe in morske sadeže ter zaplavajte s tokom dobrih morskih okusov.

Ljubiteljem veganske kuhinje nikoli ne zmanjka idej za okusen in barvit rastlinski obrok.
Spar Slovenija

Vegetarijanci in vegani so tudi gurmani

Ljubiteljem veganske kuhinje nikoli ne zmanjka idej za okusno in barvito pojedino. Piknik druženja so dobra priložnost, da se tudi mesni navdušenci spoznajo s široko izbiro rastlinskih izdelkov. Nekaj že diši po veganskih klobasicah, seitanu in zapečenemu tofuju z BBQ omako.

Odrežite si kos brezglutenskega kruha in si sočen steak iz tofuja ali seitana postrezite s karamelizirano čebulo, gorčico, kečapom ali vegansko majonezo.

Pri vegetarijancih in pristaših sirnih dodatkov tudi sir za žar vedno najde svoje mestu na nakupovalnem seznamu. Na SPARovih policah lahko najdete navadnega, z zelišči ali čilijem, lahko pa izberete sir z grškim karakterjem – halloumi.

Klasičnemu piknik paketu se rada pridruži še izbrana zelenjava, ki skupaj z nekaj začimbami in zelišči ustvari svež ter pisan krožnik. Na SPARovem oddelku sadja in zelenjave vas čaka široka izbira sveže zelenjave, kot so bučke, paprika ali jajčevci, ki bodo nad vročim ognjem zadišali že na daleč.

Z nakupovanjem v SPARu vsak lahko svobodno izbira in kulinarično eksperimentira.
Spar Slovenija

SPAR je prava destinacija za pripravo pravega piknika

Po ulicah se že razlega vonj žar sezone, ki je vedno pripravljena za uživanje v dobri in raznoliki hrani ter še boljši družbi.

S široko ponudbo izdelkov so trgovine SPAR in INTERSPAR prava destinacija za svobodno izbiro in pripravo odličnega piknika. Od klasičnih mesnih dobrot, vegetarijanske in veganske izbire, do svežih rib in morskih sadežev – vse lahko vedno dobite v SPARu.

Če pa želite postati pravi žar mojster in s pravim jedilnikom razveseliti vse povabljene goste, lahko na pomoč pokličete tudi zvestega in zanesljivega pomočnika – SPARov vsezapiknik.ai, ki je prvi AI-načrtovalec piknikov v Sloveniji. Priskrbi vam recepte, ustrezne količine glede na število povabljenih gostov in nakupovalni seznam izdelkov iz trgovin SPAR, ki jih potrebujete za popolno organizacijo piknika.

Ne glede na izbiro okusov in piknik menija, na SPARovih policah vas čaka široka izbira svežih in kakovostnih izdelkov, ki bodo prepričali tudi tiste najbolj izbirčne jedce. Za vsakega se nekaj najde – mesno, vegansko ali fleksitarijansko, vedno pa okusno in gurmansko. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.