"Kako nam kradejo!" Hrvaški politik je stehtal italijanski in hrvaški WC-papir

M.R.
13.03.2023 12:43

Hrvaški politik Marko Boras Mandić je na facebooku objavil primerjavo italijanskega in hrvaškega toaletnega papirja. "Kako nam kradejo," je zapisal v naslovu svoje objave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Levo je toaletni papir, kupljen v Italiji, desno je toaletni papir, kupljen na Hrvaškem. Cena je enaka, italijanski je malo cenejši, vendar neznatno. Na prvi pogled enaka cena, približno 4 evre za 10 rol," je zapisal. 

Predsednik skupščine Primorsko-goranske županije je stehtal rolo italijanskega in rolo hrvaškega toaletnega papirja. 147 gramov je tehtala rola italijanskega papirja, hrvaški papir pa je bil težek vsega 69 gramov. 

"In ko potem 'razpakirate' proizvod do konca, pridete še do ene zanimivosti," je zapisal Marko Boras Mandić. Hrvaška rola je vsebovala natanko 120 lističev, italijanska pa 352 lističev, pri čemer je dodal, da so dimenzije posameznih lističev identične. "Če v Italiji kupite WC-papir, ga boste uporabljali trikrat dlje," še ugotavlja. 

V nadaljevanju se je vprašal, ali bo njegovo sporočilo prišlo do kakšnega medija, hkrati pa je menil, da bi bilo dobro, če bi zadevo obravnavala regulatorna agencija za zaščito potrošnikov. 

"Ko so v naših trgovinah tako visoke cene hrane in hišnih potrebščin, bi bilo lepo, če bi vsaj točno vedeli, kaj za svoj denar dobimo! In seveda kakšne kakovosti. Do takrat pa do Trsta in Ilirske Bistrice," je zaključil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta