Kako je Mariborčanka z Visa doživela predpremiero Mamme Mie

Gregor Grosman Gregor Grosman
25.07.2018 15:14

Pri nas bodo prve premiere muzikala Mamma Mia v soboto, 28. julija, medtem ko bo film na rednem sporedu že od prihodnjega tedna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predpremiera filma Mamma Mia na otoku Vis.
Dunja Bezjak

Kot edinstveno doživetje je opisala sinočnjo predpremiero filma Mamma Mia na Visu upokojena mariborska profesorica Dunja Bezjak, ki ji ta hrvaški otok že več predstavlja tudi dom. "Projekcije so se udeležili samo vabljeni gostje, statisti in vsi tisti, ki so bili s filmom povezani v času snemanja," je dodala Bezjakova, ki si je muzikal ogledala s soprogom Brankom. Na otok se je vrnil in pred pričetkom filma pozdravil zbrane tudi producent, ki je pred dvema letoma odkril Vis in v njem videl nadomestilo za grški otok Skopelos, na katerem se odvija filmska zgodba. 
Ni manjkal niti režiser Ol Parker, ki je bil tako navdušen nad iz Splita dve uri in pol vožnje s trajektom oddaljeno lokacijo, da je tokrat s seboj pripeljal vso družino, razkrije Bezjakova. Dodaja, da ga je spremljala tudi skupina mladih igralcev, ki so igrali tri moške - očete Donne: Jeremy Irvine (mladi Sam), Josh Dylan (mladi Bill) in Hugh Skinner (mladi Harry), v druščini pa je bilo še nekaj plesalcev, ki so vsi uvodoma pozdravili Višane. 
{embed_youtube}https://youtu.be/nd4cLL_MP7M{/embed_youtube}
Bezjakova nam je povedala, da je sama povsem zadovoljna s številom prizorov, na katerih je bilo mogoče videti lokacije na Visu: "Mož bi si želel več otoka, meni pa ga je dovolj. Pokopališče, glavni trg, pristanišče ... Tisti prizor, ko pevka Cher stoji v pompozni pozi in je za njo mogoče videti sončni zahod za Biševim, pa je umetna. Cher ni bila nikoli na otoku." 

Višane so uvodoma predstavili tudi "mladi očetje" Jeremy Irvine, Josh Dylan in Hugh Skinner.
Dunja Bezjak
Ogled filma v letnem kinu na Visu je prav posebno doživetje. 
Dunja Bezjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta