Kaj ne sme manjkati v prtljagi, ko se odpravljamo na počitnice

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
21.06.2024 12:03

Vse, kar vzamemo s seboj, naj bo lahko, kompaktno in uporabno – tako kot toaletni papir

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Približuje se čas dopustov, ko mnogi radi odpotujemo na morje ali k jezerom, v hribe ali terme. V zadnjih letih je zelo priljubljeno preživljanje dopusta v individualnih nastanitvah, apartmajih, prikolicah in avtodomih, kjer lahko uživamo v zasebnosti in lastnem ritmu. Tako potovanje pa zahteva nekoliko več skrbi in organizacije, tudi pri pripravljanju prtljage. Predvsem moramo skrbno pretehtati, kaj vzeti s seboj, da bo naše bivanje na dopustu čim bolj udobno in brezskrbno, hkrati pa ne bomo preveč obremenili avtomobila. Rek Manj je več se tudi tukaj izkaže za zlata vrednega.

Napišimo si seznam, kaj potrebujemo

Koristno je, če si pred pripravljanjem prtljage napišemo seznam stvari, ki jih bomo potrebovali, in sproti odkljukamo vse, za kar smo že poskrbeli. Tako se izognemo dvojnemu preverjanju in skrbi, ali nismo česa pozabili. Potrebščine lahko razdelimo v glavne skupine:

Oblačila in obutev: četudi se odpravljamo na morje, ne pozabimo na kakšne tople trenirke, copate za apartma ali natikače z debelejšim podplatom, če gremo v kamp, kjer bomo uporabljali skupne sanitarije.

Kozmetika: na dopustu bomo seveda privoščili počitek tudi koži in pustili doma ličila, nikakor pa ne smemo pozabiti na sredstva za zaščito pred soncem; koristi nam lahko tudi kako hladilno oziroma vlažilno sredstvo za opečeno kožo.

Hrana: smiselno je vzeti s seboj živila, ki jih v trgovini lahko kupimo samo v velikih količinah, potrebujemo pa jih malo, na primer sol, sladkor, olje, kis, moko ali riž.

Zdravila: seveda ne pričakujemo težav, vseeno pa ne bo odveč, če vzamemo s seboj na potovanje kak obliž, sredstvo za uravnavanje prebave in kremo za lajšanje komarjevih pikov. Seveda pa ne pozabimo na zadostno količino zdravil, ki jih moramo jemati redno.

Čistila in higienske potrebščine: v apartmaju za tovrstne potrebščine ponavadi poskrbi lastnik, v avtodomu in prikolici pa jih moramo seveda nabaviti sami. Poleg čistil in krp za kuhinjske površine in sanitarije se je dobro opremiti tudi s sprejem proti mrčesu.

Arhiv Naročnika

Zavzame manj prostora, a traja dlje

In čeprav se vedno trudimo potovati s čim manj prtljage, je na koncu avtomobilski prtljažnik običajno poln do zadnjega kotička. To razumejo tudi strokovnjaki v Palomi, zato so izdelali 3-slojni toaletni papir Paloma Max, ki je tako dolg, da štiri rolice zagotavljajo enako količino toaletnega papirja kot deset klasičnih rolic. Inovativen toaletni papir tako zavzame manj prostora, vendar traja dlje, hkrati pa je mehek in nežen na dotik.

Predsednik uprave in tehnični direktor v družbi Paloma dr. Stevan Lomić je ob predstavitvi novega izdelka dejal: „Z 38 metri papirja na eno rolico, kar predstavlja 150 odstotkov običajne dolžine, je ta izdelek tudi ekološki, saj je izdelan iz 100-odstotno certificirane celuloze, pušča manj ogljičnega odtisa in je pakiran v embalaži, ki vsebuje do 30 odstotkov reciklirane plastike.“ Zaradi njegove kompaktnosti so v Palomi toaletni papir Paloma Max poslali v preizkus vesoljskim agencijam, kjer bo pripomogel pri načrtovanju poleta do Marsa in nazaj.

A še preden se za papir Paloma Max navdušijo astronavti, je na voljo uporabnikom, ki se zavedajo njegovih prednosti:

  • kar 335 lističev oziroma 38 metrov dolžine, zato traja dlje
  • kompaktno navitje, da zavzame manj prostora
  • 150 odstotkov običajne dolžine pomeni manjši ogljični odtis
  • pakiran v embalaži, ki vsebuje 30 odstotkov reciklirane plastike

O vsem naštetem se lahko kupci prepričajo že danes, saj je toaletni papir Paloma Max že na voljo v trgovinah Mercator, Tuš in Leclerc. Družba Paloma vas obenem vabi, da spremljate profile na družbenih omrežjih, saj bodo v poletnih mesecih pripravili privlačne nagradne igre.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.