Kaj danes počne David Sluga, zvezdnik uspešnice Poletje v školjki?

G.D.
23.06.2017 17:21
Kako se zvezdnik mladinske filmske uspešnice Poletje v školjki spominja snemanja filma in zakaj upa, da nikoli ne pristane v politiki.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Najboljša mladinska romanca iz osemdesetih

Stranske vloge me niso zanimale

“V plesni šoli Kazina sem plesal breakdance in electric boogie, tam je plesala tudi Kaja Štiglic (op. p.: Po podatkih, ki smo jih pridobili, naj bi bila slednja pred leti v Chicagu odprla svoje podjetje, ki skrbi za produkcijo in program različnih dogodkov.). Še pred filmom sva skupaj posnela oglas za Fructalov sok, ki ga je režiral zdaj pokojni Žare Lužnik, zaradi plesnih veščin pa sem bil povabljen tudi na avdicijo za film, na katero sprva sploh nisem želel. Skoraj raje bi se bil odpravil na svetovni pokal v breakdanceu in electric boogieju blizu Firenc. Šele ko je postalo jasno, da gre za glavno vlogo, neke stranske me res niso zanimale, sem se odločil poskusiti srečo. Vloga je pač padla in ni bila posledica mojega intenzivnega dela ali silne želje po igranju.”
“Zagotovo je bila za mladega človeka slava neke vrste obremenitev, tudi zame je bila. Filma sem videl zgolj na premierah! Da bi bil notorični gledalec prvega ali drugega dela, ne bi mogel trditi. Morda se bo slišalo nenavadno, a v življenju vloge Tomaža in nastopanja v filmu nikoli nisem jemal kot nenavaden ali celo revolucionaren skok navzgor ali naprej. In kaj je hujšega za odraščajočega otroka kot občutek, da je že skoraj vse dosegel in je njegova pot zaključena?”

Nima stikov s Katjo štiglic

"Na neki način se mi je takrat to zdelo nerazumno, danes pa sem hvaležen za to oviro, zares prvo v življenju, ki je prišla relativno pozno. Zakaj bi silil nekam, kjer me ne želijo? Oče se pogosto šali, da je podkupil nekaj članov komisije, da bi me bili zavrnili.” (Smeh.)
{embed_youtube}https://www.youtube.com/watch?v=W_Be4NBFzD8{/embed_youtube}

Pomaga ljudem, ki mu zaupajo

“Sem borec in naredim vse, da bi bilo pravici s pravom zadoščeno, pomagam ljudem, ki mi zaupajo in jaz njim, cenijo moje delo, trud, izkušnje. Najpomembnejše je zaupanje, če tega ni, je delo precej oteženo!”

Trka na les, da ne pride v politiko 

“Gre za hiter, skoraj matematični izračun, “
“Najhuje, kar se človeku lahko zgodi, je pristanek v politiki. Takrat pade, zabrede v blato. Upam, da se meni to ne bo zgodilo. Trkam na les.”
“Samo spogledali smo se.”
Članek v celoti si lahko preberete v aktualni številki revije Obrazi. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta