Junija bo izšla dopolnjena različica Princeovega albuma Purple rain

STA
03.05.2017 09:39

Album bo vključeval tudi šest doslej neizdanih skladb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Glasbeni založbi NPG Records in Warner Bros sta za 23. junij napovedali izid dopolnjene različice Princeovega albuma Purple rain iz leta 1984, ki je prejel oskarja in grammyja. Album, ki bo na voljo v dveh oblikah - deluxe in deluxe razširjeni - bo vključeval tudi šest doslej neizdanih skladb, piše ameriška glasbena revija Rolling Stone.

Med še neizdanimi skladbami so med drugim Princeova solo verzija skladbe iz leta 1983 Possessed, studijska različica skladbe Electric Intercourse, ki so jo nedavno odkrili na Princeovem posestvu Paisley Park, petminutni posnetek pesmi Father's Song, desetminutna verzija skladbe We Can Fuck in še nedokončana pesem Katrina's Paper Dolls, ki je doslej obstajala le kot demo posnetek.

Deluxe izdaja bo vsebovala dve zgoščenki. Na eni bodo tehnično posodobljene skladbe iz albuma Purple rain, na drugi pa omenjene neizdane skladbe in nekaj posnetkov iz Princeove zakladnice, ki prav tako niso bili nikoli v celoti objavljeni.
Razširjena deluxe izdaja pa bo poleg teh dveh zgoščenk vključevala še tretji CD s singli in ne tako znanimi skladbami ter DVD s posnetki s koncerta, ki ga je imel Prince, ki je umrl april lani, leta 1985 v mestu Syracuse.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta