Jamie Oliver mora zaradi pomanjkanja gostov zapirati restavracije

M.R.
26.02.2018 10:59

Dve verigi restavracij, ki sta v lasti Jamieja Oliverja, v zadnjem času poslujeta slabo. Visokoprofilirana veriga Jamie's Italian in restavracije, ki ponujajo jedi z žara "Barbecoa", sta se znašli v težavah. Nekaj restavracij so že zaprli, zaradi česar je brez službe ostalo več sto ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takole so pred dnevi zaprli Oliverjevo restavracijo Barbecoa v Lonodnu.
Profimedia

Sicer pa ima težave na Otoku kar celoten sektor restavracij. Padanje vrednosti funta se namreč pozna, saj morajo restavracije za hrano plačevati več, gosti pa niso pripravljeni plačati dražje hrane. Hkrati so narasli tudi stroški plač in davki. 
Strokovnjaki pa menijo, da mora Oliver skupaj s svojo menedžersko ekipo prevzeti del odgovornosti za poslovne težave, v katerih so se znašli. Šest od skupaj 42 restavracij so že zaprli, v začetku tega meseca pa so napovedali, da jih bodo zaprli še 12. In to kljub temu, da je Oliver verigi restavracij decembra lani dal še skoraj 3,5 milijona evrov. 
Oliver je postal znan kot televizijski kuhar konec 90. let prejšnjega stoletja. Leta 2008 je skupaj z italijanskim mentorjem Gennarom Contaldom odprl verigo Jamie's Italian. "Ljudje zaradi njegovega imena pridejo enkrat ali dvakrat. Sčasoma pa razlike med njegovimi in drugimi kvalitetnimi restavracijami izginejo," je povedal vir, ki pozna problematiko Oliverjevih restavracij.
Omenjeni verigi restavracij pa nista edini v težavah v vrstah Oliverjevega imperija, ki naj bi bil skupno vreden okoli 170 milijonov evrov. Leta 2013 je Oliver s trga umaknil svoje kekse, omake in marmelade. 

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta