Prosti čas

Jaguar: Nov obraz, enak doseg

Artur Švarc
22.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jaguarjev električar je dobil manjšo prenovo, doseg ostaja enak.
Jaguar

Nova maska (obarvana v atlas sivo) je zdaj povsem zaprta, kar bo prvi pokazatelj, ali gre za original ali prenovljen I-Pace. V enako sivino so obarvana tudi vodila na stranskem vstopniku za zrak spredaj, logotip pa je zdaj v črni in sivi barvi. Športnejša različica ima tudi majhen spojler nad zadnjo šipo, nova so platišča, ki dosegajo do 22 palcev velikosti, po želji pa vam jih obujejo v celoletne pnevmatike. Med opcijami se prvič pojavlja panoramska streha.

Sprememb pri pogonu ni, še vedno sta tu dva elektromotorja z 294 kW skupne moči in 696 Nm navora, ki I-Pace pospešita do stotice v samo 4,5 sekunde. Baterija ostaja nespremenjena, njenih 90 kWh zadošča za vožnjo do 470 kilometrov. Tudi hitrost polnjenja ostaja 100 kW na enosmernem toku in 11 kW na izmeničnem. Avto v salone prihaja že pred poletjem.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?