Igralec lota v Kaliforniji zadel neverjetni 2 milijardi dolarjev. Verjetnost dobitka je bila 1 proti 292 milijonov

STA, Va
08.11.2022 22:35

Srečnež zdaj lahko izbere enkratno izplačilo ali pa postopno izplačevaje naslednjih 30 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Do drugega novembrskega torka je 40 zaporednih žrebanj minilo brez dobitnika.
EPA

Srečni dobitnik loterije iz Kalifornije je danes zadel 2,04 milijarde dolarjev, kar predstavlja doslej najvišji dobitek na svetu. Zmagovalni listek loterije Powerball s številkami 10, 33, 41, 47, 56 in 10 je kupil neznanec v kraju Altadena.

Zdaj se lahko odloči med enkratnim izplačilom dobitka ali postopnim izplačevanjem v naslednjih 30 letih. Če se bo odločil za prvo možnost, bo srečni dobitnik po vseh odbitkih na račun prejel 1,4 milijarde dolarjev, ocenjuje Powerball. V nasprotnem bo v 30 letih prejel znesek v celoti.

Pred današnjim dnem je od avgusta 40 zaporednih žrebanj minilo brez dobitnika, kar je zmagovalni znesek potisnilo v višave.

Možnost za osvojitev glavne nagrade ob nakupu ene srečke v vrednosti dveh dolarjev je ob loterijskem navalu znašala 1 proti 292,2 milijona. Za primerjavo, možnost, da nekoga zadene strela, je po podatkih ameriških zdravstvenih služb ena proti milijon.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta