Hrvaška: Sobarici sta si v počitniški hiški postregli z bonboni in doživeli halucinacije, posredovala je policija

A.L.
10.11.2022 13:21

Policija tujcev ni pridržala, ker bonbonov niso prodajali, niti jih niso nikomur ponudili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ta nenavadna oziroma bizarna zgodba prihaja iz sosednje Hrvaške. Sobarici sta v počitniški hiši v občini Konavle na jugu Hrvaške našli gumijaste bonbone in jih nekaj pojedli. Kmalu po zaužitju sta zapadli v hudo psihofizično stanje, zaradi česar sta morali obiskati bližnjo bolnišnico, piše Dnevnik.hr. Ženski naj bi doživljali halucinacije, tesnobo, hitro bitje srca ...

Policija se je odzvala, ko se je v bolnišnici oglasila še ena oseba, ki je zaužila iste bonbone. "Bonbone so poslali na strokovni pregled v Center Ivana Vučetića in ugotovili, da vsebujejo določeno količino THC-ja," je za Dnevnik Nove TV povedal vodja oddelka kriminalistične policije Dubrovniško-neretvanske policijske uprave Zoran Tikvica.

Lastnikov bonbonov niso pridržali

Lastniki bonbonov so bili kanadski državljani, ki so bivali v počitniški hiški. Policisti so jim odvzeli potne liste, med hišno preiskavo pa so našli približno pol kilograma takšnih bonbonov, ki so bili videti kot pravi žele bonboni, posuti s sladkorjem. 

Policija tujcev ni pridržala, ker bonbonov niso prodajali, niti jih niso nikomur ponudili, sobarici sta si namreč s sladkarijami postregli sami. V nekaterih državah so takšni izdelki s THC-jem legalni, zato se dogaja, da jih turisti s seboj prinesejo na dopust, nato pa jih uživajo tudi tisti, ki ne vedo, kaj je v njih, pišejo hrvaški mediji. Bernarda Hajdić, specialistka psihiatrije v dubrovniški bolnišnici, se spominja moškega, ki je med pospravljanjem stanovanja našel čokoladico, ki je bila zavita, in jo pojedel: "Posledice so bile res hude, s halucinacijami."

Še en podoben primer so policisti zabeležili letos poleti na ladji na Korčuli. Eden od članov posadke je šel mimo bonbonov, ki so bili v kabini, enega pa je tudi zaužil. Državljanki, ki sta bili lastnici bonbonov, sta v tistem času Hrvaško že zapustili, moški pa je imel enake simptome kot sobarici iz občine Konavle.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta