Gozdarji imajo dovolj dela

Jasmina Detela Jasmina Detela
15.12.2016 18:12
Slovenjgraško gozdno gospodarstvo uspešno v tekmi za delo v državnih gozdovih, krepijo se tudi na drugih področjih, predvsem pri gradnji lesenih objektov
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Potem ko je letos poleti zagospodarilo novo državno podjetje Slovenski državni gozdovi (SiDG), so nekdanji dolgoletni koncesionarji povečini ostali v negotovosti, saj je obstajala bojazen, da v spremenjenih razmerah na javnih razpisih ne bodo uspešni. Na Koroškem je bil največji koncesionar Gozdno gospodarstvo (GG) Slovenj Gradec, ki je imelo dvajset let v upravljanju 16 tisoč hektarjev državnih gozdov v vseh treh koroških dolinah. Po nekaterih začetnih težavah družba ob racionalizaciji in s krepitvijo drugih področij, predvsem z gradnjo lesenih objektov, nadaljuje aktivnosti za stabilizacijo poslovanja.

Stanje se normalizira

Konec letošnjega junija so zaposlovali 151 ljudi, zdaj 131. "Večjih odpuščanj ni bilo, saj smo situacijo reševali na 'mehek način': z upokojitvami, nekaj ljudi se je prezaposlilo v SiDG, nekateri so si ob negotovi situaciji sami poiskali službe pri drugih delodajalcih ... Štirje delavci so še na čakanju in bodo potem prešli na Zavod za zaposlovanje," pojasnjuje direktor GG Slovenj Gradec

Silvo Pritržnik.

Trije vrtci že zgrajeni

Njihova povezana družba Lesoteka hiše (oziroma konzorcij podjetij Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec in Lesoteka hiše) je v javno-zasebnem partnerstvu z mestno občino Slovenj Gradec v letu in pol na Koroškem zgradila tri lesene vrtce.

Žan Pritržnik

Niso se hoteli zadolžiti

Tudi slovenjgraški župan

Andrej Čas

izpostavi pozitivno izkušnjo: "Odločitev, da gremo v novogradnje in ne v obnove vrtcev, je bila prava. Vsi smo zadovoljni, najbolj vzgojiteljice in otroci. Pri gradnji ni bilo ugotovljenih večjih težav ali pomanjkljivosti. Pričakujemo, da tudi po izteku koncesijskega obdobja z vrtci ne bo večjih stroškov."

Ivica Vaukan
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta