(FOTO) Zakaj je Kostarika tako priljubljena? To je 5 razlogov za počitnice v državi, katere slogan je "čisto življenje"

D.Ži
06.07.2022 10:00

Pohitite, preden se tja odpravijo še vsi ostali. Države Srednje Amerike niso vedno na dobrem glasu, a ta je pravi raj za popotnike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Njeno ime v španščini pomeni "bogata obala". Latinskoameriška država slovi po tem, da je brez vojske in turistična oaza čudovite narave, ki ima za vsakogar nekaj: divjo in neukročeno stran, pa tudi razkošna letovišča za hedonistične sanjske počitnice. In tukaj je razlog, zakaj bi morali razmisliti tudi o Kostariki, če sanjate o potovanju na dolge razdalje, na destinacijo, ki jo svet pravzaprav šele dobro odkriva. O njej so se razpisali tudi na priljubljenem portalu punkufer.dnevnik.hr.

Profimedia

1. Številni nacionalni parki

Kostarika ima kar 27 nacionalnih parkov, njena narava pa vključuje kar 5 % celotne svetovne biodiverzitete. Džungle, močvirja, gozdovi, pragozdovi, morje, plaže in slapovi se raztezajo na malo manjšem območju od Hrvaške, tako da boste imeli več kot dovolj možnosti za izlete. En obisk vam verjetno ne bo zadostoval.

Profimedia

2. Skoraj 300 rajskih plaž

Ob Tihem oceanu in Karibskem morju se kot v filmih razteza okoli 300 rajskih plaž. Rumen in bel pesek, senca v zelenju, obale obliva čisto turkizno morje, v katerem plavajo delfini, kiti in številni drugi eksotični primerki živalskega kraljestva. Ko se enkrat usedete tukaj, bo težko vstati. Tudi temperatura vode je prijetna zaradi toplih morskih tokov na tem območju.

Profimedia

3. Ena najsrečnejših držav na svetu

Čeprav smo vajeni negativnih komentarjev o državah Srednje Amerike, ki jih mnogi slabšalno označujejo za banana države, in čeprav je Kostarika res ena najrevnejših držav na svetu, vlada tam pozitivno in sproščeno vzdušje. Gre za državo, ki je razpustila lastno vojsko in pelje relativno prijazno socialno politiko.

Profimedia

Pričakovana življenjska doba je okoli 80 let. Nacionalni slogan se glasi "Pura vida", to je čisto življenje, in odraža optimizem in srečo, ki spremljata njihove prebivalce.

Profimedia

4. Prestolnica avanturističnega turizma

Zipline, surfanje, kajak, rafting, jahanje, pohodništvo - to so le nekatere od številnih dejavnosti, ki jih nudi ta država. Ne glede na to, ali želite pobegniti od obveznosti in se prepustiti lenobi ali sprostiti vso energijo, Kostarika ima vse, kar potrebujete.

Profimedia

5. Varnost

Čeprav Srednja Amerika ni ravno znana po varnosti na svojih ulicah - pa naj gre za žeparje ali spopade med sprtimi karteli -, je Kostarika pravzaprav ena najvarnejših držav Srednje Amerike.

Profimedia

Seveda je previdnost potrebna kot pri vsakem drugem potovanju v tujo državo (in tudi doma), vsekakor pa se boste počutili bolj dobrodošle, kot bi se v kakšni od bolj razvitih destinacij, kot je recimo Brazilija.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta