(FOTO) Sprehajalec na ankaranski plaži našel velikansko želvo, zgodba ima žalosten zaključek

A.L.
26.10.2023 12:35

Kaj natančno je privedlo do njenega pogina, bi lahko ugotovili le z obdukcijo, a povsem verjetno je, da je umrla naravne smrti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kaj natančno je privedlo do njenega pogina, bi lahko ugotovili le z obdukcijo.
Občina Ankaran

"Na obali, nedaleč od plaže Študent, je sprehajalec včeraj našel onemoglo glavato želvo (caretta caretta) in takoj poklical pomoč. Zaposleni uprave za pomorstvo so jo odpeljali v oskrbo v Akvarij Piran, kjer pa živali niso mogli pomagati," so zapisali na Facebook strani občine Ankaran. "Ko je prispela k nam, želva žal ni bila več živa. Šlo je za odraslo, že kar ostarelo samico, ki navzven ni kazala novejših poškodb," je povedala strokovna vodja Akvarija Piran Manja Rogelja.

Kaj natančno je privedlo do njenega pogina, bi lahko ugotovili le z obdukcijo, a povsem verjetno je, da je umrla naravne smrti, na ankaransko obalo pa jo je najbrž potisnil morski tok, ki se mu ni več mogla zoperstavljati, še pišejo na občini in ob tem dodajo, da v kolikor kdaj naletite na podoben prizor, boste živali najbolj učinkovito pomagali, če boste takoj poklicali 112.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta