(FOTO) Popotniki izbrali najbolj privlačno destinacijo za prihodnje leto, blizu nas je in med Slovenci zelo priljubljena

Va
23.10.2024 11:50

Za bralce National Geographic Travel ni bilo prav nobene dileme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sarajevo
Andrej Petelinšek

Sarajevo so bralci National Geographic Travel razglasili za najboljšo destinacijo na svetu za leto 2025.

Baščaršija
Denis Živčec
Znamenita Vječnica
Profimedia

"Prestolnica Bosne in Hercegovine še naprej navdušuje radovedne popotnike iz vsega sveta, zato ni čudno, da je prepričljiva zmagovalka letošnjega glasovanja bralcev. Večstoletna zgodovina Sarajeva je vtkana v njegove naravne lepote, kot je reka Miljacka, ki teče pod več kot ducatom mostov, vključno z Latinskim mostom in Skenderijo, mostom za pešce, po lokalnem pripovedovanju zgrajenem iz istih materialov, kot je Eifflov stolp," so utemeljili izbor. Pa tudi: "Ljubitelji zgodovine se lahko poklonijo odpornosti mesta ob znamenitostih, kot je tunel, skozi katerega so se prebivalci reševali v zadnji vojni. Ljubitelji vina lahko okusijo znane lokalne sorte žilavko, blatino ali vranca. Avanturisti se lahko odpravijo na rafting po reki, alpsko smučanje ali na pohod do enega najveličastnejših evropskih slapov."

"Sarajevska roža" na Ferhadiji, spomin na zverinsko obleganje Sarajeva v vojni v devetdesetih. 
Profimedia

Konkurenca ni imela možnosti, čeprav ni bila majhna. Ob Sarajevu so za prestižni naziv kandidirali kraji s praktično vseh koncev sveta.

Kako izberejo? "Best of" World National Geographic Travel so "najbolj vznemirljive destinacije za prihodnje leto". Določijo jih na osnovi ocenjene trajnosti, kulture, narave, avanturističnosti in družinskih doživetij. Bralci nato glasujejo za ponujene destinacije in izberejo najboljšo.

Znamenita in zapuščena steza za bob, spomin na OI v Sarajevu. 
EPA

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta