(EVROVIZIJA) Kako sem prispel v Tel Aviv in se počutil preprosto ogabno

Denis Živčec Denis Živčec
12.05.2019 09:14

Takšno je vzdušje v mestu, ki gosti Pesem Evrovizije 2019. Veliko izklesanih mišic, ki nabijajo komplekse, kilometri mivke, dolge noči in Mark Zuckerberg, ki bo očitno del slovenskega nastopa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Denis Živčec

Zdi se, kot da so vsi na dopustu, nekje v ozadju pa slučajno teče Pesem Evrovizije. Ležerno, počasno, z vonjem po kremi za sončenje in naraščajočo evrovizijsko vročico na obzorju. Tel Aviv je preprosto seksi. Celo tako, da se vprašaš, ali tukaj sploh kdo kaj dela, ali pa so vsi cele dneve le v fitnesu. Najbrž nikjer na svetu ni takšne koncentracije izrazito atraktivnih ljudi kot tukaj in prav mogoče je, da se bo kak evrovizijski oboževalec domov vrnil z obrabljenim vratnim vretencem. Od obračanja glave. Tel Aviv te napolni s porednostjo in kompleksi hkrati. Ko se sprehajaš ob plaži s telovadnimi napravami na prostem, mimo modernih stolpnic in hotelov, v katerih bivajo številni evrovizijski predstavniki, tudi Zala Kralj in Gašper Šantl, ki pogosto svoj mir sredi neumornega vrveža najdeta v mehki mivki, se, v kolikor si v zadnjem letu jedel večerjo, v hipu začneš počutiti kot evrovizijski puding. Mimo tebe na skirojih švigajo ravno prav naoljeni polbogovi v kopalkah, ti pa vlečeš trebuh not in si mrmraš: vedno se ne vidi zvezd, sam ostani sebi zvest. Medtem ko skupaj z morjem na tebi valovi slovensko salo, se lahko tolažiš z mislijo, da odlična telesna forma Izraelcev ni zgolj blagoslov Svete dežele, ampak državna direktiva, saj je Izrael edina država na svetu, kjer velja obvezno služenje vojaškega roka za vse sposobne. Moški služijo domovini dve leti in osem mesecev, ženske pa dve leti. In pozna se jim.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta