Erjavec že podpisal, da ne gre v koalicijo z Janšo

Aleš Kocjan
09.05.2018 18:34

Ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik Desusa Karl Erjavec podpisala sporazum o t. i. levem bloku, ki za zdaj edinega podpisnika Karla Erjavca zavezuje, da po volitvah ne bo šel v koalicijo z Janezom Janšo in SDS.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sporazum o levem bloku ima le dve točki; prva je zaveza, da podpisnice ne bodo šle v koalicijo s SDS, v drugi točki pa piše, da bodo stranke na prvo mesto postavila človeka in zaščito narave.
Srdjan Zivulovic

Ljubljanski župan in predsednik Pozitivne Slovenije, zmagovalne stranke iz leta 2011 na parlamentarnih volitvah, Zoran Janković ter prvak upokojenske stranke Desus Karl Erjavec sta danes popisala sporazum, ki Erjavčevo stranko zavezuje, da se po volitvah ne bo koalicijsko povezala s SDS in Janezom Janšo, trenutno glavnim pretendentom za mandatarja po 3. juniju, ko bomo volivci zavili na volišča. K sporazumu o t. i. levem bloku sta povabila tudi članici sedanje vladne koalicije Mira Cerarja, Stranko modernega centra in Socialne demokrate, vendar še ni nobeden od njunih voditeljev nakazal, da bi sporazum podpisal.

Zoran Jankovič ob prihodu na sedež stranke Desus na Kerstnikovi v Ljubljani.
Srdjan Zivulovic
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta