Ed Sheeran lani plačal več davkov kot Amazon in Starbucks

A.L.
13.10.2018 09:50

27-letnik je lani na Otoku plačal okoli šest milijonov evrov davkov, medtem ko je Amazon plačal nekaj več kot 5 milijonov evrov, veriga znanih kavarn Starbucks pa nekaj manj kot 4 milijone evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ed Sheeran.
Profimedia

Britanski pevec Ed Sheeran je lani zaslužil manj, kot sta podjetji Amazon in Starbucks uspeli ustvariti dobička, a je pevec na koncu za plačilo davkov porabil več denarja kot obe podjetji, piše britanski medij INews.
27-letnik je lani na Otoku plačal okoli šest milijonov evrov davkov, medtem ko je Amazon plačal nekaj več kot pet milijonov evrov, veriga znanih kavarn Starbucks pa nekaj manj kot 4 milijone evrov. Oglasili so se tudi že kritiki, ki pravijo, da je težko določiti, koliko davka v resnici plačajo podjetja.
INews piše, da je imel Amazon lani okoli 2,3 milijarde evrov prihodkov. Podjetje Ed Sheeran Ltd je imelo v letu 2017 nekaj več kot 58 milijonov evrov prihodkov in več kot 31 milijonov evrov dobička.
Ed Sheeran je sicer zagovornik dejstva, da ga pri ustvarjanju ne motivira denar. Večje zadovoljstvo mu predstavljajo srečni oboževalci, prijatelji in družina. Tudi sicer je pevec znan po tem, da denar rad podarja v dobrodelne namene, še posebej bolnišnicam za otroke, še pišejo britanski mediji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta