Deset milijonov dolarjev za en dan snemanja: Deppu se zahvalili za sodelovanje, a plačilo bo dobil

Gr.G.
13.11.2020 09:41

Zvezdnik Piratov s Karibov bo kljub odpovedi prejel polno plačilo, ki mu ga zagotavlja klavzula "pay-or-play".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Johnny Depp v filmu Magične živali: Grindelwaldova hudodelstva.
Profimedia

Hollywoodski zvezdnik Johnny Depp, ki je nedavno izgubil tožbo proti britanskemu tabloidu The Sun, kjer so ga označili za "ženinega pretepača", ima težave z zagotavljanjem novih filmskih vlog. Nekateri strokovnjaki so prepričani, da je bil to trenutek, ki označuje konec njegove izjemne kariere.

Profimedia

Za sodelovanje so se mu zahvalili tudi ustvarjalci tretjega dela Magičnih živali, ki jih bomo na velikih platnih lahko videli šele 15. julija 2022 (sprva je bila premiera predvidena 12. novembra 2021), Depp pa je imel v filmu vlogo, za katero so mu obljubili več kot 10 milijonov dolarjev, piše The Hollywood Reporter. Prvi in edini prizor je 57-letni igralec posnel 20. septembra letos, še pred izrekom sodbe, po tem dogodku pa se je studio odločil, da čarovnika Gellerta Grindelwalda ne bo več igral. 

Vendar pa je imel Depp v pogodbi klavzulo "pay-or-play", ki mu zagotavlja plačilo v polnem obsegu, tudi če odigra le en prizor. Plačan bo, ne glede na to, kaj se bo dogajalo s filmom, in tudi če njegovo vlogo odigra drugi igralec. Warner Bros zvezdnika naj ne bi odpustil, ampak so ga prosili, da se sam umakne, pa je Depp objavil na svojem Instagram profilu.

 

Prva dva dela franšize Magične živali so priigrale več kot 1,4 milijarde dolarjev. Zvezdnik Piratov s Karibov pa bo kljub odpovedi prejel polno plačilo, kot je dogovorjeno v pogodbi, ki znaša več kot 10 milijonov dolarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta