Češke turiste prestrašile meduze v Jadranu, v Istri zagotavljajo, da gre za laž

ZaB
27.05.2022 11:15

Ni razloga, da ne bi prišli na počitnice, tik pred začetkom poletne sezone zagotavljajo v Turistični skupnosti Istre, na pomoč so poklicali tudi ribiče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Novice, da je Jadran zaradi invazije meduz od Pirana do Savudrije, Umaga, Poreča, Vrsarja in tudi italijanske obale v bližini Hrvaške in Slovenije prekrit s prozornim sluzastim želejem, so lažne, zagotavljajo turistični delavci v hrvaški Istri, zaskrbljeni za sezono, potem ko so mediji na Češkem začeli svoje državljane pozivati, naj letos ne načrtujejo počitnic na hrvaški obali. 

Turistična skupnost Istre je reagirala ekspresno ter češkim in slovaškim medijem postregla z resničnimi podatki. Da je torej strah kopalcev pred meduzami povsem odveč.  

In kako je lažna vest nastala? Direktor Turistične skupnosti Istre Denis Ivošević je za Glas Istre predpostavil, da je nekdo v medijih videl pritoževanje hrvaških ribičev zaradi navala meduz pozimi in z zamudo povzročil neupravičeno paniko.

Na pomoč turističnemu sektorju so priskočili tudi ribiči, ki zdaj zagotavljajo, da so meduze praktično popolnoma izginile iz akvatorija Istre.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta