Boštjan Nipič - Nipke: Želeli so, da igram harmoniko

Ajda Perme
15.07.2017 11:36
Glede na priljubljenost njegovega hita Noben me ne razume se zdi, da ga razumejo skoraj vsi. 36-letni raper iz ljubljanskih Dravelj je svojo hiphop kariero gradil od svojega 15. leta, ko je odkril ameriškega raperja 2Paca. V šali pravi, da mu je hiphop rešil življenje, a dejstvo je, da mu ga je obrnil na glavo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V komadu Noben me ne razume smo izvedeli, da se je vaša glasbena pot začela s harmoniko. Menda so bili krivi starši, a vztrajali ste kar šest let. Kako to, da ravno ta inštrument, ko pa je pravo nasprotje glasbi, ki jo ustvarjate danes?
Bi se dalo ti dve zvrsti združiti?
Vaša besedila so zelo iskrena, veliko povedo o vas. Imate mejo, kako blizu v zasebnost se sme? So tudi teme, ki se jih izogibate?
Vaš dom so ljubljanske Dravlje. Kako je to okolje vplivalo na vaše odraščanje in na to, kar ste danes?
Raperji so bili nekoč znani po kritiki družbe, uporu, skoraj političnem angažiranju. A pri vaši glasbi se zdi, da se teh tem izogibate oziroma do njih pristopate na drugačen način.
Glasba, pod katero se podpisujete, je precej raznolika. So bili vaši vzorniki samo raperji ali navdih najdete tudi v drugih zvrsteh?
A najbolj vas je zaznamoval hiphop. Kaj vas pri tej zvrsti tako pritegne?
Intervju je v celoti objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta