Bila je šokirana: Kitajka, ki živi na Hrvaškem, povedala, kaj vse jo v državi moti

D.Ži
07.06.2024 10:24

Spletna vplivnica Rebecca že nekaj časa živi pri naših južnih sosedih, kjer se sicer dobro počuti, a na nekaj reči ni bila pripravljena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kitajka Rebecca Zhang se je poročila s Hrvatom in živi na Hrvaškem, zdaj pa je na TikToku razkrila, kaj ji v njeni novi domovini ni všeč, njene objave z družbenih omrežjih so pristale tudi v hrvaških medijih. 

Napitnine

Za začetek je navedla kulturo dajanja napitnin. "Človek naj se sam odloči, ali želi dajati napitnino ali ne, a zdi se mi, da je to postalo nujno," piše Zhang. 

Javni prevoz

Tudi z javnim prevozom ni zadovoljna. "Upam, da bo javni prevoz tukaj v prihodnosti boljši, zlasti za ljudi, ki živijo na podeželju, tiste, ki se ne vozijo, in turiste," meni.

Hitra dostava

Opisala je tudi neprijetno izkušnjo z dostavo. "Na paket, ki bi moral priti iz Nemčije na Hrvaško, sem čakala dva meseca. Ko sem klicala v center za pomoč uporabnikom, se ni nihče oglasil," pravi. "Obrnili smo se na pošto, a so nam rekli, da nimajo pojma, kje je," dodaja.

Cena vozniškega dovoljenja

"Ko sem prvič slišala, koliko stane, sem bila šokirana. Od inštruktorja do testov stane približno 1500-2000 evrov," pravi. "Zakaj je tako drago? To je nekaj, kar potrebujemo, ali ne bi moralo biti cenejše?" se sprašuje.

Kajenje

Pravi, da je kajenje ne moti, razen če je v zaprtih prostorih ali če kdo hodi s cigareto in kadi vpričo otrok.

Na koncu je povedala, da ve, da ji bodo spletni kritiki rekli, naj zapusti Hrvaško ali naj se vrne tja, od koder je prišla. "Rada imam Hrvaško, a normalno je, da ni vsem vse všeč v državi," je zaključila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta