AppGallery kot Huaweijeva konkurenca Googlovi trgovini Play

Gregor Grosman Gregor Grosman
27.02.2020 15:52

Huawei AppGallery ponuja najbolj priljubljene aplikacije in storitve 600 milijonom aktivnih uporabnikov mesečno v več kot 170 državah po celem svetu, je sporočil kitajski telekomunikacijski gigant. Če želene aplikacije v tržnici ni, lahko uporabnik njeno ime doda za seznam želja in počaka na obvestilo, ko bo ta na voljo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Huawei

Kitajski proizvajalec mobilnih telefonov Huawei je v Barceloni predstavil vizijo platforme AppGallery, s katero si želi zgraditi varni in zanesljiv mobilni ekosistem. AppGallery je odgovor na sankcije oziroma omejitve ZDA, ki prepoveduje ameriškim družbam poslovanje s tujimi telekomunikacijskimi podjetji, ki predstavljajo tveganje za nacionalno varnost ZDA. Tako je konec maja lani tudi ameriški tehnološki velikan Google, ki s svojim sistemom Android opremlja večino pametnih telefonov na svetu, prekinil sodelovanje s kitajskim tehnološkim podjetjem Huawei. Za uporabnike pa je to pomenilo, da so pri novih mobilnikih, ki jih razvija Huawei, ostali brez možnosti nameščanja aplikacij za Android iz trgovine Play (Play Store). 

EPA

Lastni ekosistem za njihove uporabnike

"Pri snovanju platforme nas je ves čas vodila misel 'Zasebnost, ki je pod vašim nadzorom'," je dejal Richard Yu, izvršni direktor potrošniškega oddelka Huaweija. "Zaščito zasebnosti in kibernetsko varnost postavljamo med osrednje prioritete vseh naših poslovnih dejavnosti in jih tudi dosledno izvajamo v vseh fazah naših izdelkov," je dodal. Ker mobilnika Huawei po vsem svetu uporablja več sto milijonov ljudi, "predstavlja to trdne temelje za razvoj lastnega ekosistema," v katerega so vključili več kot 3000 inženirjev, so navedli. Samo lani je Huawei razposlal 240 milijonov pametnih telefonov, njihov ekosistem mobilnih storitev HMS pa ima trenutno 600 milijonov uporabnikov.

EPA
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta