Abba po 35 letih spet skupaj. Imajo nove pesmi in pravijo o nastopih to ...

STA
27.04.2018 16:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Abba, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Faltskog in Bjorn Ulvaeus, prepevajo Waterloo v Stockholmu leta 1974, ko so s tem komadom zmagali na Evroviziji.  
Reuters

Legendarna švedska pop skupina Abba je po 35 letih, odkar so se razšli, skupaj posnela dve novi skladbi. "Vsi štirje smo čutili, da bi bilo po 35 letih zabavno spet iti v studio. Im smo šli," so zapisali v sporočilu.
Ena od skladb bo imela naslov I Still Have Faith In You (Še vedno zaupam vate), ni pa še znano, kdaj bosta obe izšli. "Morda smo se postarali, ampak pesem je nova in občutek je super," so v sporočilu zapisali Agnetha, Benny, Björn in Anni-Frid. Njihov tiskovni predstavnik Gorel Hanser je ob tem povedal, da skupina ne namerava imeti novih koncertov. "Ne, ne boste jih več videli skupaj na odru," je dejal.
Abba je zaslovela s pesmijo Waterloo, s katero so zmagali Evroviziji leta 1974. Zadnjič so skupaj nastopili leta 1982. Prodali so več kot 400 milijonov plošč po vsem svetu. Člani skupine Abba so vseskozi zavračali pritiske, naj se spet združijo. Leta 2000 naj bi jim za turnejo ponujali celo milijardo dolarjev, a so ponudbo zavrnili, piše BBC. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta