A. M. Slomšek Mariborčanom

mh
20.06.2017 21:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Koncert Pod zvezdami, ki ga tradicionalno prireja Glasbena šola Antona Martina Slomška v Mariboru, je bil predsinoči že četrto leto zapored pred mariborsko stolnico. Šola je na prepolnem trgu, več kot tisoč poslušalcev so našteli, predstavila svojo bogato glasbeno letino. Na koncertu so se predstavili godalni in pihalni orkester pod vodstvom profesorja glasbe s škofijske gimnazije A. M. Slomška Tadeja Kušarja, zbor, pevski solisti pod vodstvom profesorice Simone Raffanelli Krajnc, in komorne skupine ter gostje.
Kot je povedal dirigent koncertnega 42-članskega orkestra Tadej Kušar, je dogodek vnovič izjemno uspel, kot njihovi sloviti Miklavževi in Valentinovi koncerti. Kot pravi, je koncert zanimiva in poučna izkušnja za mlade glasbenike, saj v orkestru sodelujejo učenci Glasbene šole A. M. Slomška, dijaki Gimnazije A.M.S., učitelji glasbene šole in zunanji sodelavci. Na sporedu so bile točke železnega opernega, operetnega, filmskoglasbenega repertoarja - Verdi, Mozart, Puccini, Čajkovski, Lehar, pa tudi Piazzola, Massenet, Schiffrin, Willams idr. Maribor že od SNG-jevske Noči pod zvezdami v Mestnem parku pa uspešne reprize velikega koncerta na Gaju, v izvedbi Opere SNG, dokazuje, da je lačen tovrstnih vrhunskih dogodkov.
Pod zvzedami so se predstavile tudi komorne skupine s solisti Annabello Krljić, violinistko, flavtistko Tajo Kušar, pianistom Timom Cergolom, duom harmonik Denyjem Vogrinom in Teodorjem Trampušem idr.
Koncert v sopokroviteljstvu Mestne občine Maribor vsako leto poklonijo Mariborčanom in ljubiteljem tovrstnih koncertov. Udeleži pa se ga tudi občinski in cerkveni vrh mesta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta