200 huliganov na pohodu: Hrvaški policisti preprečili napad na Bajago

B.P.
14.07.2017 12:55

V hrvaških medijih danes hvalijo splitsko policijo ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na Sustipanu, polotoku, nedaleč stran od središča Splita, je v teh dneh zaradi festivala spet vroče in veselo. Drugo noč, v sredo, je na takte Bajage ob poletnem odru dve uri in pol pelo in plesalo kar 2500 obiskovalcev.

Vzdušje pa bi bilo lahko povsem drugačno, opozarjajo danes hrvaški mediji. V javnosti so se namreč hitro razširile informacije, da bodo poskušali nasprotniki srbskega rokerja prekiniti koncert. Uro pred pričetkom dogodka se je namreč nedaleč stran od koncertnega prizorišča začela zbirati skupina vročekrvnih mladeničev, bilo naj bi jih med 150 in 200. Mimoidoči so sicer pomislili, da je to zgolj uvertura za evropsko tekmo med Hajdukom in bolgarskim Levskim, ki je potekala v četrtek. 
{embed_youtube}https://www.youtube.com/watch?v=Og_RGftWXzo{/embed_youtube}
No, kot poroča danes Slobodna Dalmacija, cilj omenjene skupine mladeničev je bil pohod na koncert – ali se prebiti na koncertno prizorišče ali se vsaj približati Sustipanu, z namenom, da bi nastop Bajage prekinili. "Ni težko napovedati, kaj bi se zgodilo, če bi v množico obiskovalcev priletela signalna raketa, bakla, solzivec ali kamen. Nastal bi stampedo,“ pišejo hrvaški mediji.

Ob tem dodajajo, da je splitska policija svoj posel opravila odlično, kar se tiče varovanja Sustipana in širšega področja, saj uradno po zaključku dogodka ni bil zabeležen niti en incident. Da ne bi prišlo do napada niti z morja, so angažirali celo policijsko plovilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta