M. R.
19.05.2017 08:41

Včeraj smo že poročali, da je umrl glavni pevec skupin Soundgarden in Audioslave Chris Cornell. Zdaj pa je zdravstveno osebje, ki je prevzelo njegovo truplo, potrdilo, da je ena največji ikon grandža storila samomor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Cornella so mrtvega našli v hotelski sobi v Detroitu, kjer je nastopal s skupino Soundgarden. Policija pravi, da je Cornellowa žena poklicala prijatelja in ga prosila, če lahko pogleda, kako je z njenim možem. Prijatelj je moral vrata odpreti s silo in v kopalnici našel mrtvega Cornella. Po besedah medicinskega osebja naj bi se glasbenik, ki je bil tudi zelo nadarjen pesnik, obesil.
Njegov predstavnik je včeraj dejal, da je smrt rock zvezdnika nenadna in presenetljiva.
Prav tako je bila smrt presenetljiva za številne Cornellowe prijatelje. Kitarist Red Hot Chili Peppersev Dave Navarro je zapisal, da je močno pretresen nad "tako hudo in žalostno izgubo". Kitarist Aerosmithov Joe Perry je dodal, da je bil velik talent, pevec Elton John pa tudi, da je bil "odličen pevec, pisec ter ljubek človek".
Cornell je bil ustanovitelj skupine Soundgarden, ki je nastala leta 1984. Bil je pionir grandža v Seattlu, kjer so nastale tudi skupine Nirvana, Pearl Jam in Alice in Chains.
Širša javnost ga je spoznala kot izvajalca naslovne pesmi za Bondov film Casino Royale,"You Know My Name".
Leta 1998 je Soundgarden razpadel in Cornell se je posvetil solo karieri, nato pa je leta 2001 z delom ekipe Rage Against The Machine ustanovil skupino Audioslave. Skupina je leta 2007 razpadla in pevec se je spet posvetil samostojnemu ustvarjanju, tri leta pozneje pa se je ponovno združil Soundgardni. Od takrat je Soundgarden objavil tudi šesto svojo ploščo, vmes je Cornell nastopal tako s Soundgardni, kot tudi Audioslaveom, hkrati pa je delal tudi na solo projektih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta