Iskali vilo na Hvaru, prispeli pa na gradbišče, sedaj se je oglasil lastnik: Vila se nahaja na Braču!

A.L.
22.08.2019 12:53

"Prevarali so tako mene kot tudi njih. Naj sedaj vsaj vidijo, da na Hrvaškem ni vse tako slabo."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pred dnevi smo poročali, da je skupina francoskih turistov na Hvaru preko Bookinga najela vilo, za katero so odšteli več kot 6.000 evrov. A tam jih je pričakalo gradbišče. Po nekaj dneh se je zgodba začela razpletati. Vila, ki naj bi stala na Hvaru, sicer zares obstaja, a se nahaja na Braču. Ker so goljufi francoske turiste grdo opeharili, jim lastnik prave vile sedaj ponuja brezplačno bivanje, danes poroča Jutarnji list. Francozi so ponudbo brez oklevanja sprejeli.

"To je grozna reklama zame"

Gre za vilo Martelino, ki se nahaja nad zalivom Splitska na severni obali Brača. Cena nočitve za osem oseb znaša med 490 in 900 evri, poroča Jutarnji list, cena je odvisna predvsem od termina. Da gre za goljufijo, je razkril lastnik vile na Braču, ki je poklical v uredništvo Jutarnjega lista in celotno situacijo pojasnil. "To je grozna reklama zame, pa ničesar nisem kriv. Pošteno ponujam nastanitev, plačam vse, kar zakon predpisuje," je nejevoljno pojasnjeval gospod Vuić, kakor zapiše Jutarnji list.
Lastnik vile se je kljub nejevolji, da se je sam znašel v goljufiji, odločil, da Francozom ponudi dve brezplačni nočitvi v vili na Braču. "Prevarali so tako mene kot tudi njih. Naj sedaj vsaj vidijo, da na Hrvaškem ni vse tako slabo," je še poudaril Vuić in dodal, da je fotografije svoje vile na Bookingu našel tudi na drugih portalih za rezervacijo nastanitev.
Sam je za prevaro prvič slišal, ko je bil na poti. "Niti sanjalo se mi ni, kaj se dogaja. Preko Facebooka so me kontaktirali ljudje, ki so na fotografijah prepoznali mojo hišo," je pripovedoval. Vilo sicer še vedno oddaja, le s to razliko, da odslej sodeluje le še z nepremičninskimi agencijami, je povedal. 

Booking že vrnil denar in pokazal dobro voljo

Sporno počitniško nastanitev na Hvaru je Booking, turistični operater s sedežem v Amsterdamu, medtem umaknil iz ponudbe, poročajo hrvaški mediji. Pri Bookingu pravijo, da imajo le redko primere, ko se pojavi sum, ali je oglaševana turistična nastanitev res takšna, za kakršno jo najemodajalci predstavljajo. Za pritožbe uporabnikov pa da so na voljo 24 ur na dan.     
Po incidentu so dodali še, da jim je "iskreno žal zaradi nastalih težav. Verjamemo, da to zagotovo ni izkušnja, ki bi jo privoščili našim uporabnikom, zato smo zagotovili povračilo celotnega zneska rezervacije, pokrili smo tudi stroške prevoza na novo lokacijo in ponudili dodaten znesek kot znak dobre volje".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta