(VIDEO) Umrl komaj 36-letni hrvaški pevec, znan po številnih dalmatinskih uspešnicah

D.Ži
05.02.2024 11:28

Glasba je bila njegova velika ljubezen, rad se je poklanjal tradicionalnim dalmatinskim zvokom in prepeval besedila v narečju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Hrvaška glasbena scena žaluje, saj je Zadarski list v nedeljo objavil nepričakovano novico, da je v komaj 37. letu starosti nenadoma umrl zadrski pevec David Ricov.

Ricov se je rodil 31. avgusta 1986 v Zadru in se z glasbo ukvarjal že od otroštva. Prve profesionalne nastope je opravil pri 15 letih, ko je začel nastopati po domovini, pa tudi v tujini.

Veliko je sodeloval z Bepom Matešićem, svojo prvo samostojno pesem pa je izdal leta 2012 z naslovom "Di vitar ljubi maslinade". Z nastopi na različnih festivalih se je Ricov trudil promovirati dalmatinski zvok in hrvaško glasbeno dediščino. Eden zadnjih videospotov, ki jih je posnel, je bil za skladbo "300 ludih svatova".

"Kličejo nas od vsepovsod. Pesem omenja tudi štiri pokrajine  Istro, Dalmacijo, Slavonijo in Hercegovino. Ljudje se v skladbi prepoznajo, odlična je za zabave, pogostitve, krste in vsa praznovanja," je takrat dejal za hrvaške medije. 

Prijatelji in glasbeni sopotniki se zdaj o njega poslavljajo na družbenih omrežji. Za njim ostaja žena Katarina Ricov

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta