(VIDEO) Slovenska scena žaluje: Po hudi bolezni je umrl vodja enega najbolj priljubljenih ansamblov

D.Ži
22.03.2023 09:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Večera/Primorski Fantje

Žalostna novica za ljubitelje slovenske glasbe, njegove svojce, prijatelje in glasbene sopotnike. Umrl je znan izolski glasbenik Bogdan Gerk, dolgoletni vodja legendarnega ansambla Primorski fantje, mnoge je nasmejal tudi v vlogi humorista Tilija Frtacina.

Star je bil 65 let, ansambel, ki je v slovensko glasbeno zakladnico dodal nešteto uspešnic, pa je vodil vse do hude bolezni, ki je njegovo življenje prekmalu končala. 

"Po hudi bolezni se je poslovil Izolan Bogdan Gerk. Od leta 2008 do 2022 je neprekinjeno deloval kot občinski svetnik Občine Izola, sprva v stranki Oljka, zatem v okviru stranke Izola je naša. Večina se ga bo spominjala kot vodilnega člana glasbene zasedbe Primorski fantje oziroma humorista v oddaji Du, jes na Radiu Koper, kjer je mnoge nasmejal z vlogo istrskega kmeta Tilja Frtacina iz Montećukola. Bližnjim izrekamo iskreno sožalje," so zapisali na Facebook strani Občine Izola. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta