(VIDEO) Saj ni res, pa je: Na sceno se vrača slovenska skupina, ki je nekoč imela na tisoče oboževalcev na Japonskem

D.Ži
13.03.2024 10:16

Ne kliči zvezde z neba, Johnny je moj, Prvi tvoj poljub in druge nepozabne uspešnice bodo kmalu spet zazvenele v živo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Moulin Rouge še nista rekla zadnje. Niti v novem tisočletju.
Arhiv Večera

Ni prav veliko slovenskih glasbenikov, ki jim je uspelo zgraditi mednarodno kariero, a glasbeni duo Moulin Rouge je nekoč nizal uspešnico za uspešnico, veliko oboževalcev je imel zlasti na Japonskem.

Kot kaže, se plesna glasbena uspešnica vrača na sceno. V oddaji 80-a na Radiu 1 sta gostovala Matjaž Kosi in Karmen Plazar- Lady C. Poslušalce sta razveselila z novico, da bosta 23. marca koncertirala v diskoteki v Višnji Gori. Novica niti ni povsem presenetljiva, saj glasba minulih desetletjih zadnje čase rapidno pridobiva na priljubljenosti. 

"Čas je, da se malo pokaževa, malo pojaviva," je voditeljici Sanji Brezočnik povedal Kosi. Karmen je v šali izrazila željo, da bi se obiskovalci uredili v slogu divjih 80-ih, torej dramatično naličeni in v visokih petah. 

"Super gosta sta bila. Karmen me je navdušila s svojo energijo, Matjaž pa s humorjem. Fantastična sta oba in komaj čakam, da se 23. marca znova srečamo in skupaj zažuramo v disco klubu Fantasy v Višnji Gori. Tam smo Radio1 80-a že imeli eno žurko in prostor je zares fantastičen in te z vsakim hitom popelje za stopničko dlje nazaj v čas. To, da smo koncert razkrili prvi, mi je seveda v veliko čast in čisto zares komaj čakam," je po pogovoru bila vzhičena voditeljica.

Moulin Rouge je slovenska pop skupina, delujoča predvsem na prelomu iz 80-ih v 90-a leta 20. stoletja, delovala je do leta 2006 z največjimi uspehi med letoma 1986 in 1991.

Projekt je zgodnejši predstavnik trenda eurodance disco plesne glasbe, podprte z elektronskimi ritmi, mnogi projekt uvrščajo v podzvrst Italo-Disco in Hi NRG, nekateri pa celo v trance. Projekt je doživel velik uspeh v tujini, predvsem na Japonskem, opazen pa je bil tudi v Nemčiji, v Skandinaviji, v ZDA in v Italiji. Moulin Rouge še danes ostaja zgodovinsko gledano en izmed najuspešnejših slovenskih glasbenih predstavnikov v tujini.

Gonilna sila celega projekta, avtor glasbe, besedil in producent je Matjaž Kosi. Prvi vokalist skupine je bil Miran Rudan, ki pa je pri skupini ostal le nekaj mesecev. V različnih obdobjih je Kosi k sodelovanju povabil tudi druge sodelavce. Od pevk najbolj ostaja v spominu duo z Alenko Šmid - Čeno v obdobju 1986-1991, kasneje pa je večji pečat pustilo tudi sodelovanje Katje Lapkovsky. V skupini je kot vokalistka nekaj mesecev nastopala tudi Deja Mušič. Zadnja pevka, ki je sodelovala v projektu, je bila Karmen Plazar, ki očitno ostaja del zgodbe. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta