Umrl zvezdnik iz filma Titanik, ki je zaigral v enem od najbolj čustvenih prizorov

N.S.
27.06.2023 11:25

V 95. letu starosti je umrl Lew Palter, ki si ga bomo zapomnili po enem od najbolj čustvenih prizorov v kultnem filmu Titanik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
AP Photo

Lew Palter je s svojo vlogo v Titaniku, s katerim so ustvarjalci zaslužili neverjetni dve milijardi in skoraj 300 milijonov dolarjev, poskrbel za marsikatero solzo v očeh gledalcev. Palter se je v Titaniku namreč pojavil, ko se je ladja že začela potapljati in je skupaj z ženo objet ležal na postelji, medtem ko je v njuno spalnico že "bruhala" voda.

Prizor je mnogim gledalcem zlomil srce, številni tudi niso vedeli, da je Američan v filmu nastopil kot Isidore Strauss, poslovnež, ki je leta 1896 skupaj z bratom prevzel lastništvo nad trgovsko verigo Macy's. Igralec je umrl za pljučnim rakom, ljubitelji filmov pa se ga spominjajo tudi iz drame Prvi ponedeljek v oktobru.

Palter je bil tudi cenjeni profesor na gledališki šoli CalArts, med njegovimi učenci pa so bili štirikratni nominiranec za oskarja Ed Harris, nominiranec za oskarja Don Cheadle in dvakratna nominiranka za nagrado Emmy Cecily Strong.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta