(TOTI LIST) Ekskluzivno: Vemo, kdo je prvi kandidat za župana Maribora!

Rok Snowden
18.07.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Medtem ko se vsi glavni mediji v državi ukvarjajo z nepomembnimi predsedniškimi volitvami, smo pri Totem listu že korak spredaj - pri županskih volitvah. Ker je Maribor že desetletje in več tempirana županska bomba, sestavljena iz sončnic, solzivca, granitnih kock in policijskih helikopterjev, smo preverili, kdo vse bo kandidiral za to najbolj izpostavljeno politično mesto v Sloveniji. Medtem ko v mestnih političnih strankah pričakovano mencajo, koga bi zoperstavili aktualnemu županu Saši Arsenoviču, so se naši reporterji dokopali do presenetljivega odkritja. Prišli smo namreč do preverjenih neuradnih informacij, da bo za župana kandidiral tudi eden najuglednejših davčnih svetovalcev v državi, ki je svetoval tudi že kakšnemu premierju in stranki, dvojni doktor Rok Snežič!

Naši reporterji so v lokalni tiskarni odkrili predvolilno zloženko, ki se že tiska, kar pomeni, da se dr. dr. Snežič povsem profesionalno in resno loteva predvolilne kampanje. Tiskar (njegovo ime hranimo v uredništvu, saj se boji serije tožb) nam je eno zloženko ljubeznivo odstopil, njeno vsebino pa seveda prvi ekskluzivno objavljamo. Nekoliko presenetljivo bo Snežič stavil na mednarodno sodelovanje Maribora. Tako naj bi takoj po volitvah - Snežič pričakuje gladko zmago že v prvem krogu - naše mesto obiskal ugledni državnik Milorad Dodik, ki je opravljal številne funkcije v renomirani državi Republiki srbski. Štajersko prestolnico naj bi nemudoma pobratili z več mesti iz te države, med Banjaluko in Mariborom pa naj bi do konca leta vzpostavili tudi redno letalsko linijo, namenjeno predvsem poslovnežem in kovčkom neznanega izvora.

Snežič bo dal velik poudarek tudi gospodarskemu napredku Maribora, saj naj bi najkasneje leta 2025 postal davčna oaza, s čimer naj bi se po njegovih projekcijah v mesto letno nateklo za najmanj 17,8 milijarde evrov kapitala. V štajersko metropolo naj bi svoj sedež zato preselilo tudi več multinacionalk, katerih napredek in blagostanje omejujejo krivične slovenske in evropske davčne politike. Da bi prilagajanje mesta na nove davčne okoliščine potekalo čim bolj nemoteno in da bi v Mariboru odprli tudi CPS (Center posojilodajalstva Slovenije), ki naj bi finančna sredstva posojal izključno političnim strankam, bo mestno upravo vodila mednarodno priznana menedžerka Dijana Đuđić, ki je že v postopku pridobivanja slovenskega državljanstva.

Ker bi imel Maribor pod Snežičevim vodstvom poseben, avtonomen status znotraj Slovenije, bodo tudi v politiki veljala nekoliko drugačna pravila. Za 45-članski mestni svet bodo lahko namreč kandidirali le člani Slovenske demokratske stranke, bo pa eno mesto rezervirano za opozicijo. Medtem ko bo o razdelitvi svetniških mest, ki pripadajo kvoti SDS - torej 44 -, odločal mestni odbor stranke, ki bo moral pridobiti tudi soglasje Janeza Janše, bodo o svetniškem mestu, namenjenem opoziciji, izvedli volitve. Za to mesto se bodo lahko potegovale vse stranke v mestu. Bo pa ob vseh novostih očitno prišlo še do velikega strankarskega prestopa, saj je za podžupana že predviden Franc Kangler (NLS). Po naših informacijah bo drugi podžupan Dejan Kaloh, ki bo, da bi služil svojemu mestu, zapustil poslanske klopi.

Informacije smo želeli preveriti tudi pri dr. dr. Snežiču, a je z maseratijem švignil mimo nas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta