Slabe novice o zelo bolni Celine Dion: Sestra sporočila, da zdravila za njeno bolezen ne najdejo

D.Ži
04.08.2023 10:24

Ena najbolj priljubljenih pevk se že dolgo bori z izjemno redkim sindromom, katerega posledica so toge mišice, hudi krči in težave z glasilkami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Krči žal vplivajo na vse vidike mojega vsakdana," pravi Celine Dion.
Profimedia

Konec leta 2022 je Celine Dion (55) v ganljivem videu sporočila, da trpi za redko avtoimunsko boleznijo, ki ji pravijo tudi "sindrom toge osebe". Zato je morala superzvezdnica maja odpovedati težko pričakovano svetovno turnejo "Courage".

Odkar je postalo jasno, da je pevka hudo bolna, so njeni oboževalci zelo zaskrbljeni. Te dni se je oglasila tudi njena sestra Claudette (74), a žal ne z dobrimi novicami. "Ne najdemo ničesar, kar bi ji pomagalo," pravi.

Profimedia

Sindrom togega človeka povzroča hude in vztrajne mišične krče v hrbtu in nogah, zaradi česar mišice sčasoma otrdijo. V Las Vegas se je preselila njena 64-letna sestra Linda Dion, ki ji poskuša po najboljših močeh pomagati. Da gre vse skupaj le še na slabše, je Claudette razkrila v intervjuju za Le Journal de Montreal. Pevka še naprej sodeluje z vrhunskimi znanstveniki in zdravstvenimi specialisti. "Ne najdemo zdravila, ki bi delovalo. Kljub težki situaciji je pomembno ohraniti upanje," poudarja sestra.

"Krči žal vplivajo na vse vidike mojega vsakdana," je Celine Dion lani pojasnila, kako nanjo vpliva neozdravljiva živčna bolezen. "Včasih mi otežuje hojo in glasilkam onemogoča petje, kakršnega sem vajena," je dejala. 

Profimedia

Nevrološka bolezen, za katero trpi Celine Dion, je zelo redka in prizadene zgolj enega na milijon ljudi.

Claudette je o svoji slavni sestri povedala še: "Iskreno mislim, da najbolj potrebuje počitek. Vedno preseže svojo dolžnosti, vedno poskuša biti najboljša in v najboljši formi. Pride točka, ko vam srce in telo poskušata nekaj povedati. Pomembno je prisluhniti.”

Drobec upanja za oboževalce: družina verjame, da bo Celine našla pot do rehabilitacije in se nekega dne vrnila na oder. "Nastopanje ji je prirojeno, disciplinirana je na vseh področjih svojega življenja," pravi sestra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta