Poslovila se je zvezdnica nanizanke Umor, je napisala

M.R.
11.10.2022 21:48

Umrla je glavna igralka tudi v Sloveniji priljubljene nanizanke Umor, je napisala (angl. Murder She Wrote) Angela Lansbury. Stara je bila 96 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Angela Lansbury je bila stara 96 let.
Profimedia

Družina je sporočila, da je umrla med spanjem na domu v Los Angelesu, le pet dni pred 97. rojstnim dnem.

Njena filmska, televizijska in gledališka kariera se rasteza v kar osem desetletij, v tem času pa je bila celo trikrat nominirana za oskarja. Leta 2013 je prejela častnega oskarja za svoje človekoljubno delo. Poleg tega je bila petkratna prejemnica tonyja, ameriške nagrade, ki slavi dosežke na področju gledališča.

Leta 2013 je z igralcema Angelino Jolie in Stevom Martinom prejela častnega oskarja za človekoljubno delo.
Reuters

Angela Lansbury je poleg tega rekorderka po številu nominacij za zlate globuse. Imela jih je kar 15, šestkrat jih je prejela. Od tega jih je štiri prejela za nanizanko Umor, je napisala, še desetkrat pa je bila za svojo vlogo v tej seriji nominirana.

Rojena je bila leta 1925 v Londonu in je bila ena zadnjih zvezdnic "zlate dobe" hollywoodske kinematografije. 53 let je bila poročena s producentom Petrom Shawom, ki je umrl leta 2003. Lansbury je prejela naziv poveljnika reda britanskega imperija, leta 2014 pa ji je preminula kraljica Elizabeta II. podelila tudi naslov dame reda britanskega imperija.

Njeni trije otroci Anthony, Deirdre in David so še vedno živi, prav tako pa še vedno živi tudi njen brat Edgar Lansbury.

V nanizanki Umor, je napisala je igrala pisateljico Jessico Fletcher. Posneli so kar 12 sezon (264 delov) te priljubljene nanizanke. Lansbury je bila znana po svoji vlogi v filmu Bedknobs and Broomsticks, svoj glas pa je posodila tudi za animirani film Lepotica in zver, ki so ga v kinih predvajali leta 1997.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta