Napetost na vrhuncu: Kralj Karel praznoval rojstni dan, ko je nenadoma zazvonil telefon. Bila sta Harry in Meghan ...

15.11.2023 10:30

Ledena doba med britansko kraljevo družino in ubežniškima zakoncema se je vsaj ob praznovanju 75 let kralja Karla otoplila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kralj Karel je svojih 75 let praznoval s podložniki in organizacijami, ki so prav tako dopolnili 75 let.
Profimedia

Princa Williama in princeso Kate so pozno zvečer opazili, ko sta zapuščala Clarence House, kjer je kralj Karel pripravil zabavo za svoj 75. rojstni dan, po poročanju britanskih medijev pa je imel še dodaten razlog za praznovanje.

Kralj naj bi letos dobil svoje najlepše in najpomembnejše darilo v obliki telefonskega klica princa Harryja, ki ga je poklical prvič po šestih mesecih in mu čestital. Po poročanju The Sun, naj bi monarh govoril tudi s svojo snaho Meghan, potem ko se več mesecev ni slišal z njima, zlasti od januarske objave Harryjevih spominov "Spare", in kontroverzne serije na Netflixu.

Vsaj za rojstni dan je monarh imel občutek, da je z odnosi v njegovi družini vse v redu.
Profimedia

Buckinghamska palača ponovne vzpostavitve stikov ni želela komentirati, tudi Harry in Meghan se zaenkrat še nista oglasila.

Kralj je rojstni dan preživel delovno, zato sta s kraljico Camillo dobro razpoložena prišla v Didcot v Oxfordshiru, da bi v centru za distribucijo živilskih odpadkov predstavila projekt Coronation Food. Gre za kampanjo za boj proti lakoti in zavrženi hrani.

"Lakota je prav tako resnična težava kot zavržena hrana in ko bomo premostili vrzel med njima, bomo rešili oba problema hkrati. Moja velika želja je, da bo Royal Food Campaign odkril način, kako narediti prav to, rešiti odvečno hrano pred zavrženjem in jo razdeliti tistim, ki jo najbolj potrebujejo," je povedal za revijo Big Issue, ki jo prodajajo brezdomci v Londonu.

Profimedia

Poleg tega je organiziral proslavo za občane in organizacije, ki so prav tako praznovali 75. rojstni dan, in druženje z medicinskimi sestrami in babicami, da bi počastil njihovo delo ob 75-letnici delovanja tamkajšnjega Nacionalnega inštituta za zdravje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta