Menopavza kot druga pomlad?

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
03.10.2024 00:00

Življenje ženske označujejo cikli, ki obeležijo izjemno bogata obdobja. Od prve menstruacije in vse do menopavze kakovost življenja narekuje hormonsko ravnovesje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Menopavza je lahko naporen in intenziven proces, vodi pa v »drugo pomlad« ženske.
Arhiv Naročnika

Ob nenehnih spremembah ga je potrebno uloviti z zdravim življenjskim slogom. A ker menjave hormonov povzročijo tudi razburkanje tako telesu kot psihi, krmarjenje skoz vsakodnevne aktivnosti včasih ni enostavno. Še posebej pot do konca plodnega obdobja lahko marsikateri življenje postavi na glavo. Na stare tire se lahko postavimo tudi s pomočjo narave. Modrost Alfreda Vogla temelji na izvlečkih svežih rastlin, ki telo vračajo nazaj, v ravnovesje. Zato menopavza ni vihar pač pa uvod v drugo pomlad.

Vsa obdobja menopavze prinašajo specifične simptome, ki s sočasnim pojavam lahko precej zamajejo temelje zdravja. Intenzivna občutja in spremembe pa je mogoče pomiriti in ukrotiti tudi z izbranimi zdravili in prehranskimi dopolnili rastlinskega izvora.

Kdaj se vse skupaj začne?

Menopavzo po površnih virih pričakujemo okoli 50. leta. Žal ni jasne ločnice in smernic kdaj, kako in zakaj, odvisno od genetike in življenjskih okoliščin posameznice. Menopavza uradno nastopi po enem letu odsotnosti menstruacije. Že precej prej pa lahko s posameznimi simptomi občasno potrka v obdobju perimenopavze. Navadno ženske opažajo spremembe okoli 45. leta. Menopavza se izteče v postmenopavzo.  Na vsa obdobja pa se je modro pripraviti, tako bo nihanj verjetno manj.

Simptomi menopavze pogosto krepko spremenijo vsakodnevno funkcioniranje.
Arhiv Naročnika

Spremembe, ki lahko zamajejo življenje

Hormonska nihanja privedejo do prvih simptomov, ki se lahko pojavijo le občasno, preden vztrajajo. Lahko vas jih pesti le nekaj, nekatere doživijo vse. 

Najbolj nadležne so valunge – vročinski oblivi, ki se lahko pojavijo tako podnevi kot ponoči. Vse skupaj močno ožame tudi psiho, zato so stiske, anksioznost ter jokavost normalni pojavi. Načnejo lahko tudi odnose in vsakdanje funkcioniranje.

Potenje in vročinski oblivi – valunge se dogajajo tako podnevi kot ponoči.
Arhiv Naročnika

Olajšanje, s pomočjo narave

Vsa obdobja v življenju žensk so dar narave, četudi so kdaj zelo naporna. Sodoben čas od ženske zahteva veliko. Vloga mame, žene in marljive zaposlene  je lahko omajana. Zardi napornih simptomov se včasih zaplete. Pomembno je, da se obdate z ljudmi, ki vas razumejo in podpirajo. Telo podprite z zdravim življenjskim slogom, pri katerem ste dosledni pri prehrani, hidraciji, gibanju, počitku in spanju. Za lažji prehod v drugo pomlad pa sta vam na voljo tudi rešitvi, na naraven način.

Zdravilo Menoforce z izvlečkom žajblja blaži čezmerno potenje povezano z vročinskimi navali, in nočno potenje.
Arhiv Naročnika

Zdravilo Menoforce je osnovano na izvlečku žajblja in pripomore pri blažitvi obilnega potenja ter pri vročinskih navalih. Prehransko dopolnilo Menosan Complex je kombinacija izvlečka gensko nespremenjene soje in hibiskusa z dodanim magnezijem. Učinkovito blaži simptome menopavze v vseh obdobjih. Menoforce in Menosan Complex lahko uživate tudi skupaj. Z zdravnikom pa se posvetujte ob morebitni vzporedni terapiji z drugimi zdravili ali hormonsko nadomestno terapijo. Soja namreč vsebuje fitoestrogene, kar pa ni združljivo npr. s hormonsko kontracepcijo.

Naj ob koncu vlijemo še kanček upanja. Prehod iz rodne dobe je lahko tudi nestresen. Dejansko pričenjate drugo pomlad. Dopustite cvetenje in si pot olajšajte z naravno podporo. Izdelki Alfred Vogel so zasnovani na izkušnjah, študijah in načelu spoštovanja narave in človeka, zaupajo pa jim ženske z vsega sveta. Zdravje in dobro počutje je namreč univerzalna želja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.