(KOMENTAR) Štajerski pubec na Pop TV: Aleš Satler prvič napovedal vreme in gledalce je nekaj zelo zmotilo

Denis Živčec Denis Živčec
03.11.2023 10:08

Ne ne, ob opazno tremo in simpatično narečje se ni spotaknil nihče. Kritike v glavnem letijo na dogajanje ... pod pasom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trema? Vsekakor, a je Satlerjeva naravna simpatičnost njegov televizijski debi precej omehčala. 
Pop Tv

Se spomnite, kako ste tarnali, da je na slovenskih televizijah preveč ljubljanščine? No, to narečno ravnotežje se je v samo enem večeru drastično popravilo. Ne glede na to, kaj se te dni že dogaja v državi in svetu, slovenske gledalce je sinoči predvsem zanimala le ena stvar ... kako se bo na svoj prvi večer obnesel Aleš Satler, meteorolog, ki je v vremenski napovedi na Pop TV nasledil mnogo prerano preminulega Roberta Erjavca.

Skoraj ga ni portala, ki dan pred napovedanimi jesenskimi poplavami ne bi napovedal prihoda novega vremenarja v televizijski prime time. Ne gre za povsem nov obraz, saj smo med eno in drugo naravno katastrofo Satlerja že večkrat videli v prispevkih oddaje 24ur, še nikoli pa televizijski žarometi niso bili vanj usmerjeni tako zelo. Zgodba ima tudi čustveno ozadje, saj je bil Satler Erjavčev dober prijatelj, sodelavec, prav tako ljubiteljski gobar, ki je dal jasno vedeti, da ne stopa v nikogaršnje čevlje, temveč se želi stvari lotiti po svoje. In to se tudi je.

Čez dan smo izvedeli, da rad sestavlja lego kocke, hodi na nogometne tekme, da obožuje sneg in mraz in da je študiral meteorologijo na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Klasična zgodba nekoga, ki najbrž nikoli ni sanjal o delu voditelja, nato pa je v enem večeru postal znan medijski obraz, na poti do zvezde. Vleči vzporednice med njim in Erjavcem je nesmiselno. Satler ni radijski voditelj, ni izurjen televizijec, ki bi pred kamerami preživel četrt stoletja, ni izšolan retorik, hkrati je pred svojim velikim večerom imel zelo malo časa za pripravo. Je pa, za razliko od večine slovenskih napovedovalcev na komercialnih televizijah, čisto pravi meteorolog. In, kot je kdo pripomnil, že skoraj boleče čeden. A možnost, da bo pred kamerami zmrznil kot srna pred žarometi, kot cvetje v jeseni, je bila velika.

Aleš Satler pravi, da ni stopil v nikogaršnje čevlje. Je pa očitno v Slakove hlače. 
Pop Tv

Nekaj minut pred sedmo zvečer je nastopil veliki trenutek. Zgodilo se ni nič zares posebnega, smo pa zaslišali nekaj najbolj žlahtne štajerščine v zgodovini slovenskih televizij. Fant iz Jurovskega Dola, bivši dijak mariborske Prve gimnazije, je postal popov vremenko. 

Jasno, trema je naredila svoje, kar pošteno se je zatikalo, gibi so bili še precej togi in zadržani, bitka z velikosrčno širokimi štajerskimi vokali je bila neizprosna in na trenutke grenka, a je njegov televizijski debi izpadel vse prej kot ponesrečeno, predvsem zahvaljujoč Satlerjevi naravni simpatičnosti in fotogeničnosti. Temnomoder suknjič se mu je prilegal bistveno tesneje kot naučena televizijska dikcija, živčnost je še dodatno podkuril nekoliko nespretno izbran termin debija, saj je televizijski novinec najbolj stresnih deset minut v svojem življenju moral oddelati prav na večer, ko smo zaradi grozečih napovedi vreme gledali vsi. Ni bilo lahko ta večer biti v njegovih hlačah.

Ob koncu večera je postalo jasno: Satler bo s svojo neobrušenostjo postal uspešnica, ali pa bo letel v roku enega meseca. A sumimo na prvo, saj ga bo kilometrina skozi čas šarmantno omehčala. 

Komentarji na uradni Facebook strani oddaje so mu v glavnem naklonjeni. Gledalci pišejo, da je kljub opazni tremi bil simpatičen, še največ kritik so požele njegove domnevno preširoke hlače, ki jih bojda redno nosi tudi Uroš Slak. "Super, a oblečen v prevelike hlače, grozen kroj," "Fajn fant, dajte mu še hlače, ki mu ne bodo prevelike," preberemo na forumih. "Dobro je zvozil. Malo ja zatrokiral, ampak se bo že ulaufal," piše eden od komentatorjev. "Hvala bogu, končno malo štajerščine," piše drugi. Nekdo ga je celo primerjal s Tanjo Cegnar

Ker smo sinoči pozornost usmerjali v vse drugo kot vreme, je po enem večeru težko napovedati, kaj bo iz Satlerjevega napovedovanja vremena nastalo. Bodo njegove napovedi v duhu Danice Lovenjak, pri katerih sicer ne vemo, kakšno bo vreme, a jih gledamo, ker je pač zanimivo, zabavno in prijetno, ali pa smo dobili kredibilnega in fotogeničnega televizijskega meterologa, ki bo znal stilistko udariti po prstih, ko mu bo spet nadela hlače mahedrače? Odgovor bo prinesel čas. Lovenjak, Pečenko, Erjavec ali Cegnar? Najbrž nič od tega. Dobili smo Satlerja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta