Janko Petrovec se poslavlja od Rima, kaj bo zdaj počel eden najbolj priljubljenih dopisnikov RTV Slovenija?

D.Ži
13.08.2024 10:16

"Stotino nedeljskih in stotino drugih reportaž ter na tisoče javljanj in prispevkov kasneje, se je tudi ta krog sklenil," pravi Petrovec, ki je Slovencem močno približal življenje naših zahodnih sosedov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Petrovec je s svojimi prispevki o Italiji, njenih krajih in ljudeh navdihnil tudi marsikateri izlet. 
Maja Pertič Gombač

Spremembe so neločljiv del medijskega sveta, četudi bi se kakšnim z veseljem odrekli. Sploh kadar se spremembe nanašajo na nekoga, ki svoje delo opravlja zelo predano in dobro. V Dnevniku na TV Slovenija so predvajal še zadnji prispevek, ki ga je kot rimski dopisnik pripravil Janko Petrovec. Osem let je opravljal svoje delo, ažurno poročal, hkrati pa za gledalce posnel nešteto dragocenih in zelo gledljivih reportaž o bolj in manj znanih italijanskih krajih in njihovih prebivalcih. S svojimi prispevki je zagotovo navdihnil marsikateri izlet, Slovencem, tudi tistim, ki ne živijo ob meji, pa je približal življenje naših zahodnih sosedov. Zaključil je v svojem slogu, tam, kjer se je vse skupaj začelo. V večnem mestu. Z reportažo o legendarnih sedmih rimskih gričih. "Stotino nedeljskih in stotino drugih reportaž ter na tisoče javljanj in prispevkov kasneje, se je tudi ta krog sklenil. Ostane mi samo še, da se vam ter snemalki Iris Rupnik zahvalim za pozornost in zaupanje. Pa nasvidenje," se je z mesta rimskega dopisnika poslovil Petrovec. 

Da je čas za novo poglavje, je pojasnil tudi na svojem Facebook zidu. "Grozno veliko odgovornost čutim, da bi ob koncu osmih rimskih let in po vsem, kar sem doživel tudi po vaši zaslugi, napisal nekaj kunštnega, pa da bi si ljudje zapomnili. Ampak glava je - takole med pol praznimi in pol polnimi škatlami selitve - puhlo prazna, izčrpana od sloves in otopela od miline juga, ki ga zapušča," je zapisal. 

Pa naprej? Že junija smo v Večeru in Primorskih novicah poročali, da je bil Petrovec edini prijavljeni kandidat za mesto odgovornega urednika Radia Koper, ki deluje znotraj RTV Slovenija mreže. Aprila je na izrekanju uredništva prejel 30 glasov podpre, glasovalo je 31 članov uredništva. Štiriletni mandat naj bi prevzel septembra. Po naših informacijah naj bi njegovo novo domovanje bilo v bližnjem Trstu. Košček Italije bo tako vendarle obdržal zase. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta