Igor Misdaris ne bo pokopan v Sloveniji, člani iz skupine Šukar razkrili, zakaj je umrl

D.Ži
02.10.2024 09:12

"Za vedno je utihnil tvoj prodoren glas, ki je polnil dvorane," pišejo njegovi glasbeni sopotniki, ki ne morejo dojeti, da njihovega pevca ni več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Spomin na Igorja Misdarisa bo skozi glasbo ostal živ še desetletja. 
Igor Napast

Zelo žalostna novica je minulo nedeljo dosegla slovensko javnost. Umrl je Igor Misdaris, pevec priljubljene skupine Šukar, mnogi se ga spomnite tudi po sodelovanju v šovu Masterchef Slovenija, še prej pa v Big Brotherju. Njegovi glasbeni sopotniki so novico potrdili na družbenih omrežjih in razkrili, da je glasbenika izdalo srce. Zdaj so sporočili še čas in lokacijo pogreba.

Misdaris, ki je skozi desetletja pomembno prispeval k promociji romske glasbe, bo pokopan na Hrvaškem. "Dragi prijatelji, ker vas je veliko poizvedovalo, kdaj in kje bomo našega Igorja pospremili k večnemu počitku, vam sporočamo, da bo pogreb v petek ob 16.00, v Ližnjanu pri Medulinu," so zapisali. 

Še prej pa so se od njega poslovili z zelo čustvenim zapisom: "Dragi Igor ... V mir in tišino nedeljskega popoldneva je boleče zarezala vest, da si odšel. Ne samo do Kopra, kamor si se tako zelo rad z naših vaj in koncertov vračal domov in ne samo do hrvaškega morja, kjer so bile tvoje korenine in kjer si iskal svoj mir ... odšel si za vedno. Tvoje roke ne bodo več izvabljale divjih ritmov iz tvoje bugarie ... za vedno je utihnil tvoj prodoren glas, ki je polnil dvorane ... ne moremo še povsem dojeti. Še manj razumeti. Kjerkoli že zdaj si, ostajaš v naših srcih. Z nami. Tvoje veliko srce, baro ilo ... te je izdalo ... Tvoji Šukarji."

Misdaris je umrl v 61. letu starosti. Za sabo je pustil partnerko Rymmo ter otroke, ki so se mu rodili v njuni zvezi in prejšnji. Bil je tudi dedek. Zadnja leta je živel v Kopru, njegove korenine pa segajo na Hrvaško. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta