Hladen tuš za oboževalce: Andrej Hofer letos ne bo komentiral Pesmi Evrovizije, prihaja druga komentatorka ...

D.Ži
17.04.2024 10:56

Raiven je razkrila ekipo, s katero bo odpotovala v evrovizijski Malmö, TV Slovenija pa razkrila, da se za komentatorski mikrofon vrača voditeljica, ki je prav tako velika poznavalka tega šova.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Hofer ima trenutno polne roke dela z oddajo Glasbeni pozdrav, ki jo vodi skupaj z navihanim Sandijem Morelom. 
Adrian Pregelj, Rtv Slovenija

Priprave na Pesem Evrovizije so v polnem teku, Raiven s svojo Veroniko pa medtem navdušuje na evrovizijskih zabavah po Evropi in pridobiva nove oboževalce. Čeprav je do 7. maja, ko bo svojo skladbo v živo odpela pred vso Evropo in Avstralijo v prvem polfinalnem večeru, še nekaj tednov, se je naša predstavnica od večjega dela slovenske sedme sile že poslovila s tiskovno konferenco, kjer je povedala, da bo v Malmö odpotovala 27. aprila. 

V Cankarjevem domu, kjer bo konec tedna, v nedeljo, 21. aprila, pripravila koncert ob 10. obletnici kariere, ki jo obeležuje v letošnjem letu, je zbranim predstavnikom sedme sile predstavila ožjo ekipo, s katero se že mesece pripravlja za nastop na velikem evrovizijskem odru. Premierno je predstavila tudi videospot za skladbo "Ofelija", eno od petih skladb, v katerih na aktualnem EP-ju Sirene Pt. 1 prepleta zgodbe ikoničnih žensk z lastnimi instrospekcijskimi uvidi.

Raiven zadnje tedne nastopa po Evropi, tik pred Evrovizijo pa je predstavila še skladbo Ofelija. 
Christine Olsson

Idejno sta nastop na velikem odru v Areni Malmö zasnovala Raiven in Lukas Zuschlag, ob Raiven pa bodo nastopili člani ansambla Slovenskega narodnega gledališča, plesalci SNG Opera in balet Ljubljana Lukas Bareman, Marin Ino, Filippo Jorio, Matteo Moretto in plesalka, ki je občasno del SNG, Mateja Železnik. Režiser nastopa bo Nejc Levstik, luči bo oblikoval Črt Birsa, oblikovalec vsebin za LED-zaslone bo Žiga Radulj, zvočno podobo bo oblikoval Martin Bezjak, producent, s katerim Raiven sodeluje že lep čas, koreografijo pa Lukas Zuschlag.

Evrovizijske načrte slovenske ekipe je dopolnilo še nekoliko nepričakovano razkritje načrtov TV Slovenija. Da bo točke slovenske žirije v evrovizijsko areno sporočila Lorella Flego, že nekaj časa vemo, presenečenje pa prihaja na komentatorskem mestu. Andrej Hofer, ki je v zadnjih letih veliko prahu dvigal s svojimi pikro začinjenimi komentarji, letos izbora ne bo komentiral. Ostali bomo brez tradicionalnih hoferizmov, a voditelj in urednik ima trenutno nov projekt, saj ustvarja in vodi oddajo Glasbeni pozdrav. Za komentatorski mikrofon se vrača Mojca Mavec, prav tako veliko ljubiteljica in poznavalka Pesmi Evrovizije. Hofer je prireditev do zdaj komentiral kar petnajstkrat, prvič leta 2008. Na radiu bo Evrovizijo spremljal Maj Valerij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta