Harry se je želel začasno vrniti k opravljanju kraljevskih dolžnosti, a od bolnega očeta dobil odgovor, ki ga je sesul

D.Ži
22.02.2024 09:53

Niti slučajno. "Ubežniški" princ se je ponudil, da bi v času očetovega zdravljenja prevzel nekaj njegovih dolžnosti, a ideja se na dvoru očitno ni zdela dobra prav nikomur.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Harry se je ob selitvi v ZDA odrekel vsem kraljevskim dolžnostim, v času očetovega okrevanja pa je želel priskočiti na pomoč. 
Profimedia

Ne gre in ne gre. Ko se že zdi, da se odnosi v sprti britanski kraljevi družini vsaj za spoznanje izboljšujejo, sledi nov mrzel tuš. Tako je princ Harry svojemu očetu, kralju Karlu III., velikodušno ponudil možnost, da bi se začasno vrnil k opravljanju kraljevskih dolžnosti, ki se jim je ob selitvi v ZDA odrekel. 

Kralja Karla III. sinova ponudba ni niti malo zanimala, a si želi izboljšati odnose z njim. 
Profimedia

Ne vemo, kakšen odgovor je pričakoval, a Harry je, kot pišejo britanski mediji, zelo kmalu prejel odgovor očeta in njegove ekipe, da te možnosti niti slučajno ne nameravajo sprejeti in da ni nikakršne možnosti, da bi se ubežniški princ vrnil k opravljanju dolžnosti. Kralju, ki se trenutno bori z rakom, naj bi se kaj takega zdelo povsem nesprejemljivo. 

Bratove začasne vrnitve med delovne člane družine naj ne bi odobraval niti prestolonaslednik, princ William.  Razlog naj bi bil sila preprost ... Harryju na dvoru več nihče ne zaupa. Kljub vsemu pa naj bi kralj bil pripravljen delati na tem, da bi se njegovi odnosi z mlajšim sinom izboljšali. 

Prince Harry je v zadnjih letih o svoji družini v medijih res povedal veliko nelaskavih reči. 
Profimedia

Harry je sicer v zadnjih letih izkoristil skoraj vsako priložnost za javno obračunavanje z družino, ki jo je obtožil rasizma, malomarnosti, sodelovanja s tabloidi proti njemu in celo odrekanja pomoči njegovi ženi Meghan, ki naj bi se znašla v hudi duševni stiski. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta