(FOTO) Se spomnite čudaške deklice iz kultnega filma 90-ih, ob katerem smo vsi jokali? Danes bi jo težko prepoznali

D.Ži
17.06.2022 11:00

Skoraj zagotovo ste vsaj enkrat v življenju gledali film Moje dekle. Glavna igralka se je vmes umaknila iz sveta igre, a se je kmalu vrnila k svoji veliki ljubezni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ameriška igralka Anna Chlumsky, ki se jo mnogi še vedno spominjajo po vlogi v filmu Moje dekle, je bila gostja na gala večeru newyorškega ameriškega baletnega gledališča, kjer je blestela v glamurozni obleki s krinolino.

Profimedia

Danes 41-letna Anna je svetovno slavo dosegla z vlogo Vade Sultenfuss v kultnem filmu iz leta 1991, v katerem je igrala s takrat največjim otroškim zvezdnikom Macaulayem Culkinom. Vada je bila deklica, ki je odraščala, obdana s smrtjo. Njena mama je bila mrtva, oče je delal v mrtvašnici, ona pa je bila hipohondrinja, obsedena z ordinacijami.

Profimedia

Leta 1994 je film dobil drugo nadaljevanje, v katerem je Anna igrala s še eno otroško zvezdo iz 90-ih, Austinom O'Brienom, najbolj znanem po vlogi v filmu Zadnja velika avantura.

Profimedia

Po tem je Anna igrala v več drugih otroških filmih, nato pa se je zaradi študija umaknila iz sveta igre. Po fakulteti je opravljala pisarniško delo in ni igrala, dokler si ni ogledala absurdne igre Edwarda Albeeja "The Goat or Who's Silvia?".

Profimedia

Takrat je bila stara 24 let in se je odločila, da se vrne k svoji prvi ljubezni. Kar nekaj let je nato igrala v gledališču. Leta 2012 se je vrnila na zaslone v humoristični seriji "Veep", katere snemanje je bilo končano leta 2019. Vloga Amy Brookheimer ji je prinesla kar šest nominacij za nagrado emmy.

Profimedia

Od leta 2008 je poročena s Shaunom Soojem, ki ga je spoznala na fakulteti. Imata dve hčerki, 5-letno Claro Elizabeth in 7-letno Penelope Joan.

Profimedia

Anna ostaja dobrodošel obraz na hollywoodskih dogodkih, odrasla je v pravo lepotico in sceno še vedno osvaja s svojim nalezljivim nasmehom.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta