(FOTO) Le malo ljudi je vedelo, v kako hudi stiski je bil: Nepozabnega zvezdnika filma Sam doma je vzel infarkt

D.Ži
08.03.2023 10:43

Zaradi številnih filmskih uspešnic bo John Candy za vedno ostal z nami. Veseljak pred kamero je v resničnem življenju bil občutljiv človek, ki so ga komentarji na račun telesne teže zelo prizadeli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
John Candy in "Kevinova mama" Catherine O'Hara leta 1990 v filmu Sam doma.  
Profimedia

Nepozabni John Candy je umrl pred 29 leti, družina pa se ga je ob obletnici spomnila in mu namenila nekaj ganljivih objav na družbenih omrežjih.

John, znan po vlogah v filmih, kot so Sam doma, Ledeno kraljestvo in Letala, vlaki in avtomobili, je umrl za posledicami srčnega infarkta 4. marca 1994, star komaj 43 let. Za njim so ostali žena Rosemary in dva še zelo mlada otroka, Jennifer in Chris.

Danes 43-letna Jennifer, 38-letni Chris in 73-letna Rosemary so na družbenih omrežjih delili ganljive objave in tako obeležili skoraj tri desetletja brez njega.

Jennifer je na svojem Instagram profilu objavila prisrčno fotografijo, ki je nastala kmalu po tem, ko je le shodila. Na njej pozira z očetom. "Vedno boš tukaj. Vedno te bomo pogrešali. Vedno boš ljubljen," je zapisala Jennifer.

"Danes pošiljam ljubezen svojemu očetu. Pred 29 leti si začel novo pot. Pogrešam te in pogosto mislim nate. Še vedno vsak dan mislim nate. Izguba ni nikoli lahka, a lahko z optimizmom rečem, da je to ena večjih šol v življenju," je zapisal Chris ob očetovi fotografiji.

"Danes sem pregledovala fotografije in pomislila, da bi bilo to super objaviti. Danes te pogrešam. Kot vedno z ljubeznijo," je zapisala Rosemary.

Profimedia

Pred kratkim je postalo znano, da sta Colin Hanks in Ryan Reynolds posnela dokumentarec, ki ponuja vpogled v Johnovo življenje, kariero in tragično smrt. Variety je poročal, da se Amazon dogovarja za nakup filma brez naslova, ki ga je režiral 45-letni Hanks in produciral 46-letni Reynolds skupaj z Georgeom Deweyjem prek njegovega produkcijskega podjetja Maximum Effort.

Profimedia

Film je bil posnet ob polni podpori Johnove družine, razkril pa naj bi podrobnosti iz njegovega zasebnega življenja. Vseboval bo tudi še nikoli videne domače videoposnetke, arhivski material in družinske intervjuje.

Hanksov oče Tom in mačeha Rita Wilson sta skupaj z Johnom igrala v filmu "Prostovoljci" leta 1985, John in Tom pa sta se poleg Hanksa in Daryl Hanna pojavila tudi v filmu "Splash" iz leta 1984.

Leta 1992 je zaigral ob Ornelli Muti.
Profimedia

John je prvič zaslovel kot del torontske veje improvizirane komične skupine "The Second City" leta 1972, nato se je pridružil igralski zasedbi humoristične oddaje "Second City Television" v Torontu, ki jo je kasneje prevzela NBC. Serija je v letih 1981 in 1982 prejela emmyja za scenarij.

Profimedia

V zgodnjih 80-ih je bil na radarju večine oboževalcev komedij, vendar je njegov veliki uspeh prišel leta 1984 po zaslugi vloge Freddieja Bauerja v filmu "Splash", v katerem je igral s Tomom Hanksom. Njegova kariera se je razcvetela, vloge so se zvrstile.

Cvetoče je v tistem času bilo tudi njegovo zasebno življenje. 28. aprila 1979 se je na slovesnosti v Torontu poročil s Kanadčanko Rosemary Hobor in par je ostal poročen vse do Johnove nenadne smrti. Februarja 1980 se jima je rodila hčerka Jennifer in septembra 1984 sin Chris, oba sta šla po njegovih stopinjah v svet igralstva.

Profimedia

John se je vse življenje boril s težo, preganjala ga je družinska zgodovina težav s srcem. V pogovoru za The Hollywood Reporter leta 2016 je Johnov sin Chris dejal: "Vedno je delal na svoji teži in zdravju. Odraščal je s srčnimi boleznimi. S sestro se tega zelo zavedava in skrbiva zase. Njegov oče je doživel srčni napad, pa tudi brat. Imel je trenerje in poskusil vsako novo dieto. Vem, da je dal vse od sebe."

Profimedia

Skozi svoje življenje je John govoril o težavah z duševnim zdravjem, s katerimi se je soočal, in rekel: "Ne gledam svojih filmov. Preveč sem kritičen do sebe."

Profimedia

Revija People piše, da je zvezdnik trpel zaradi hude tesnobe, drugi medij pa, da je bil globoko prizadet zaradi javnega norčevanja na račun svoje telesne teže. Johnov prijatelj, producent Peter Kaminsky, je namignil, da so njegove težave s kilogrami bile povezane tudi z duševnim zdravjem. "Jesti, goltati, kaditi. Za Johna je bil to način, kako pogoltniti tesnobo," je dejal. Njegova smrt je Hollywood pretresla ravno v času, ko je snemal film "Wagons East". Usoden je bil infarkt. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta